Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Μελομακάρονα με γέμιση σοκολάτα!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF


Γιορτές χωρίς μελομακάρονα γίνονται; Δεν γίνονται! Μια αγαπημένη γεύση που μας ακολουθεί από τα παιδικά μας χρόνια. Γιατί όμως να τα αγοράσετε έτοιμα; Εκτός από το γεγονός ότι είναι πανάκριβα, άλλη χάρη έχουν από τα χεράκια σας!
Πόσο μάλλον αν τα συνδυάσετε με την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας! Μια δοκιμή θα σας πείσει.


Υλικά :

1 λίτρο ελαιόλαδο

250γρ ζάχαρη

250ml χυμός πορτοκάλι

20γρ μαγειρική σόδα

10γρ τριμμένη κανέλα

Ξύσμα από δυο πορτοκάλια

200γρ καρυδόψιχα

2 κιλά αλεύρι μαλακό

Για το σιρόπι:

400γρ μέλι

200γρ ζάχαρη

250ml νερό

1 ξύλο κανέλας

Χυμός μισού λεμονιού

Για την γέμιση :

100γρ καρυδόψιχα

2 κουβερτούρες σοκολάτα

Εκτέλεση :

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα (δεν βράζουμε) το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το ξύσμα.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το τοποθετούμε σε μια λεκάνη, περιμένουμε να κρυώσει το μίγμα της κατσαρόλας και το αναμειγνύουμε μαζί με τον αλεύρι και έτσι έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι.

Παίρνουμε μικρά μπαλάκια από το ζυμάρι τα ανοίγουμε στην παλάμη μας και τα γεμίζουμε με φλούδες σοκολάτας που κόβουμε με το μαχαίρι και με ½ κουταλάκι του γλυκού καρύδι αλεσμένο.

Στην συνέχεια αφού τα κάνουμε και πάλι μπαλάκια (πατικωμένα) τα τοποθετούμε σ' ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 220ο για 30 με 35 λεπτά.

Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά που αναγράφονται παραπάνω.

Στη συνέχεια το περιχύνουμε στα μελομακάρονα.

Το μυστικό για να μελώσουν σωστά είναι να είναι ζεστό το σιρόπι και ελαφρώς κρύα τα μελομακάρονα. Τέλος πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα!

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!


πηγή

Share
Loading