Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οι τροφές που «αγαπά» η καρδιά σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

    Μια φιλική προς την καρδιά διατροφή μπορεί να βοηθήσει τα αιμοφόρα αγγεία να αποφύγουν την πλάκα αλλά βοηθά και στη μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου...
Ακολουθούν συμβουλές για διατροφή φιλική προς την καρδιά:

• Καταναλώστε άφθονα λαχανικά και φρούτα.
• Προτιμήστε τα προϊόντα ολικής αλέσεως για τουλάχιστον τη μισή καθημερινή σας κατανάλωση σε δημητριακά.
• Να καταναλώνετε γαλακτοκομικά χαμηλά σε λιπαρά, όπως γιαούρτι, τυρί και γάλα.
• Επιλέξτε άφθονους ξηρούς καρπούς, άπαχο κρέας, ψάρι και πουλερικά χωρίς την πέτσα.
• Προτιμήστε πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά μέσω ψαριών, ξηρών καρπών και ελαίων από λαχανικά.
• Να αποφεύγετε κορεσμένα λιπαρά, αλάτι, χοληστερόλη και ζάχαρη.


πηγή 

Share
Loading