Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ριγκατόνι με πικάντικη σάλτσα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τα ζυμαρικά
500γρ. ριγκατόνι
5 λίτρα νερό
50 γρ. αλάτι
για τη σάλτσα
500γρ. σάλτσα ντομάτας σπιτική ή χυμό εμπορίου
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
6 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
½ κ.γ. κόλιανδρο σκόνη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
½ κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
αλάτι
100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

Διαδικασία συνταγής
Βράζουμε τα ριγκατόνι και τα στραγγίζουμε στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο.
Παράλληλα ετοιμάζουμε σε κατσαρόλα τη σάλτσα. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά να πάρουν βράση. Μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο μισό και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα ριγκατόνι και ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε σε πιάτο με τριμμένο κεφαλοτύρι.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading