Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Πεντανόστιμο πρασόρυζο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1½ - 2 κιλά πράσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ζάρια ή τριμμένα
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κλαδάκι σέλινο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. χυμός ντομάτας
1 πρέζα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 λεμόνια ζουμερά (ο χυμός τους)
1 κ.σ. ρίγανη
1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ρύζι γλασέ ή καρολίνα
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα πλένουμε καλά και με ξύδι. Ζεματίζουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά να γίνουν πιο ελαφριά. Τα στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και έπειτα, τα πράσα. Τα ανακατεύουμε να πάρουν λάδι όλα και προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό, το σέλινο, αλάτι, πιπέρι και το νερό.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Αν τα θέλουμε να κρατάνε, τα αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσουν. Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε. Προσθέτουμε το ρύζι στα πράσα κι ανακατεύουμε τακτικά να μην κολλήσει.
Μόλις γίνει το ρύζι, προσθέτουμε τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε χλιαρό το φαγητό.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading