Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Πότε πρέπει να αποφεύγετε αυτά τα 8 υγιεινά λαχανικά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μία διατροφή πλούσια σε λαχανικά μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου και προστατεύει την υγεία της καρδιάς.
Η υπερκατανάλωση όμως συγκεκριμένων λαχανικών μπορεί να αποβεί επικίνδυνη αν αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα υγείας.
Δείτε ποια είναι αυτά τα λαχανικά στην παρακάτω gallery, καθώς και αν πρέπει να τα μειώσετε ή να σταματήσετε την κατανάλωσή τους:
Πηγή: Reader’s digest

Ντομάτες: Περιέχουν μία ουσία που μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέων. Τα άτομα με διαταραχές του πεπτικού, καλό είναι να αποκλείουν τις ντομάτες και τα προϊόντα με βάση αυτές για 2-3 εβδομάδες από τη διατροφή τους για να διαπιστώσουν αν αισθάνονται καλύτερα.

Kale: Εάν παίρνετε αντιπηκτικά φάρμακα, είναι σημαντικό να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα της βιταμίνης Κ στο αίμα σας, καθώς η απότομη αύξησή της μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. Προσπαθείτε να τρώτε καθημερινά σταθερές ποσότητες λαχανικών που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη, όπως το λάχανο kale, το σπανάκι, το μπρόκολο, το λάχανο και γενικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Παντζάρι: Ένας στους πέντε ανθρώπους ταλαιπωρούνται από πέτρες στα νεφρά. Αν έχετε ιστορικό νεφρολιθίασης, πρέπει να αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε οξαλικά οξέα, όπως τα παντζάρια, το σπανάκι και τα σέσκουλα.

Σπαράγγια: Αν πάσχετε από ουρική αρθρίτιδα, πρέπει να αποφεύγετε τροφές πλούσιες σε πουρίνες, που ανεβάζουν τα επίπεδα ουρικού οξέος. Τα λαχανικά που περιέχουν πουρίνες είναι τα σπαράγγια, τα μανιτάρια, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα καρότα, η μελιτζάνα και το σπανάκι.

Αγκινάρες: Οι άνθρωποι που έχουν διαπιστωμένη αλλεργία στο φυτό αμβροσία, πάσχουν δηλαδή από το λεγόμενο σύνδρομο στοματικής αλλεργίας, πρέπει να αποφεύγουν τροφές, όπως οι αγκινάρες. Όσοι είναι αλλεργικοί στο λάτεξ, πρέπει να αποφεύγουν το αβοκάντο, ενώ οι αλλεργικοί στην ασπιρίνη, πρέπει να αποφεύγουν τροφές με σαλυκιλικά, όπως τα ραπανάκια και τα μήλα.

onmed.grΤο είδαμε: εδώ

Share
Loading