Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Τσάι matcha: 4 οφέλη για την υγεία

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το τσάι matcha έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία, αν και η κατανάλωσή του πρέπει να γίνεται με μέτρο.
Το matcha προέρχεται από την Ιαπωνία και αποτελεί ιδανική εναλλακτική καφεΐνης, ενώ είναι μια καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ποτήρι matcha ισοδυναμεί με δέκα ποτήρια οποιουδήποτε άλλου πράσινου τσαγιού όσον αφορά την διατροφική του αξία και την περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Πηγή: Medical Daily

Προστατεύει το συκώτι: Το συκώτι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού καθώς απομακρύνει τις τοξίνες και μεταβολίζει τα θρεπτικά συστατικά. Αρκετές έρευνες, που έχουν γίνει σε ανθρώπους αλλά και ζώα, επισημαίνουν ότι το matcha συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του συγκεκριμένου οργάνου, καθώς η κατανάλωσή του βοηθά στην αποτοξίνωση. 

Βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία: Είναι πλούσιο σε λ-θεανίνη, ένα σπάνιο αμινοξύ, που βάσει ερευνών βελτιώνει την πνευματική εγρήγορση και συμβάλλει στην αύξηση της συγκέντρωσης.

Αντικαρκινική δράση: Είναι πλούσιο σε επιγαλοκατεχίνες, ένα είδος τανίνων, οι οποίες ευνοούν τον πολλαπλασιασμό των καλών βακτηρίων του εντέρου. Έχουν έντονη αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιφλεγμονώδη δράση και η κατανάλωσή τους μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου. Ενισχύουν επίσης τον μεταβολισμό και περιορίζουν την ανάπτυξη των λιποκυττάρων.

Αντιοξειδωτική δράση: Είναι πηγή αντιοξειδωτικών και η κατανάλωσή του περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών, περιορίζει τον υπέρμετρο πολλαπλασιασμό κυττάρων και προστατεύει τα υγιή κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.

onmed.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading