Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Τι θρεπτικά συστατικά μας προσφέρουν τα κράνμπερι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τα κράνμπερι είναι ένα είδος μούρων και στην Ελλάδα καταναλώνονται κυρίως αποξηραμένα ή σε μορφή χυμού. Πρόκειται για ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που προσφέρει πλήθος απαραίτητων και ευεργετικών συστατικών.
Πιο συγκεκριμένα, τα κράνμπερι είναι πηγή φυτικών ινών, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού, ενώ περιέχουν και μικρές ποσότητες βιταμινών C, E και Κ, καλίου και μαγγανίου.
Το ενδιαφέρον των ερευνητών ωστόσο, στρέφεται προς τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, στα οποία οφείλεται και ο χαρακτηρισμός τους ως “superfood”. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζουν οι πολυφαινόλες, που ασκούν την ευεργετική τους δράση εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από χρόνια νοσήματα που συνδέονται με το οξειδωτικό στρες, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.
Τέλος, έχει φανεί πως ο χυμός κράνμπερι δρα ευεργετικά ενάντια στις ουρολοιμώξεις, λειτουργώντας ως αντιμικροβιακός παράγοντας και εμποδίζοντας την ανάπτυξη βακτηρίων που συνήθως ευθύνονται για την εκδήλωση λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading