Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Ρολό κιμά γεμιστό με πατάτες φούρνου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
 
2 κιλά κιμάς ανάμεικτος (χοιρινός και μοσχαρίσιος)
3 κρεμμύδια τριμμένα ή πολτοποιημένα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
100ml. γάλα
2 αυγά
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. δυόσμος αποξηραμένος
2 κ.σ. ξύδι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζ. φέτα τριμμένη
4-6 φέτες γκούντα
για τις πατάτες
10 πατάτες κομμένες σε φέτες ή κυδωνάτες
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
1-2 λεμόνια (ο χυμός τους)
θυμάρι ή ρίγανη (προαιρετικά)



Διαδικασία συνταγής
 
Σε μια μπασίνα τοποθετούμε όλα τα υλικά για το ρολό (εκτός από τη φέτα και τη γκούντα) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά για αρκετή ώρα, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Το μείγμα μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακό.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο, βαθύ ταψί. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και καλύπτουμε ίσα ίσα με ζωμό λαχανικών ή νερό.
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή διαφανή μεμβράνη στον πάγκο. Απλώνουμε το μείγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώνουμε τις φέτες γκούντα και τη φέτα και τυλίγουμε με την βοήθεια του σε ένα μεγάλο ρολό και το τοποθετούμε στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια του ρολού. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στους 180 °C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 30-40 λεπτά σκεπασμένο και άλλη 1 ώρα περίπου ξεσκέπαστο.
Αφού βγάλουμε από το φούρνο αφήνουμε το ρολό να σταθεί για 15 λεπτά πριν το κόψουμε.
Κόβουμε το ρολό σε χοντρές φέτες σε πιατέλα. Αραδιάζουμε δίπλα τις πατάτες και περιχύνουμε ζουμί από το ταψί.
https://www.cooklos.gr/syntages/rolo-kima-gemisto-patates-foyrnoy



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading