Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

5 (γρήγορες) ιδέες για υγιεινό και νόστιμο πρωινό

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Αν ανήκεις στην κατηγορία: «Ένα καφεδάκι και φεύγω», σε νιώθω. Και, ας μην πίνω καφέ. Ίσως, γιατί, οι δουλειές είναι πολλές, οι υποχρεώσεις ακόμα περισσότερες και ο χρόνος για ύπνο και ξεκούραση για ελάχιστος. Όταν, λοιπόν, έχεις βάλει το ξυπνητήρι να χτυπά λίγο αργότερα από ότι πρέπει, πού να βρεις έστω και ένα πεντάλεπτο, για να ετοιμάσεις ακόμα και το πιο μικρό snack;
Όμως, το πιο πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Και αυτό δεν είναι ένα ακόμα cliché που πιθανότατα να μην ισχύει. Ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό σε γεμίζει με ενέργεια, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Πάντως, θέλω να ξέρεις ότι, μόλις 5 λεπτά από το χρόνο σου, είναι υπεραρκετά για να δημιουργήσεις ένα πλήρες πρωινό, γεμάτο από θρεπτικά στοιχεία και φυτικές ίνες. Και, πίστεψε με, ότι το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Και εσένα. Και τον οργανισμό σου. Οι αλλαγές που θα δεις στο μεταβολισμό σου θα είναι εντυπωσιακές, ενώ το νόστιμο πρωινό σου θα το ζηλέψουν πολλοί.
Γιαούρτι με φράουλες, μούσλι και μέλι

Αν δεν είσαι μέλος του “Milk Lover Club”, τότε αποτελεί την καλύτερη επιλογή (για σένα). Το γιαούρτι, όπως και όλα τα γαλακτοκομικά, είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και φυσικά παρέχει στον οργανισμό σου πολύτιμο ασβέστιο. Οι φράουλες, από την άλλη, θα σε γεμίσουν με φυτικές ίνες.
Υλικά: 300 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 10 φράουλες κομμένες στη μέση, δύο κουταλιές μέλι και 150 γρ. μούσλι (επίλεξε εκείνα με τους ξηρούς καρπούς, για γρηγορότερη ενεργοποίηση του μεταβολισμού).
Τοστ με μπανάνα και μέλι

Μία υγιεινή εναλλακτική του πιο κλασσικού snack της ελληνικής διατροφής. Της τροφής που απολαμβάνεις να τρως είτε έχεις μόλις τα πέντε, είτε τα εκατόν πέντε. Αντί τυριού, δοκίμασε μπανάνα και στη θέση του αλλαντικού, βάλε μέλι.
Υλικά: 2 φέτες του τοστ ολικής αλέσεως, μία ολόκληρη μπανάνα κομμένη σε φέτες, δύο κουταλιές μέλι.
Κουάκερ με μπανάνα, καρύδια, αμύγδαλα και ροδάκινα

Το κουάκερ ή αλλιώς οι νιφάδες βρώμης αποτελούν την πιο υγιεινή βάση τροφής που μπορείς να καταναλώσεις, ακόμα και το βράδυ. Με λιγότερες θερμίδες από τα κλασσικά δημητριακά, απειροελάχιστη ζάχαρη και πληθώρα φυτικών ινών και θρεπτικών ουσιών, είναι αυτονόητο ότι συνιστά το BreakFast Must.
Υλικά: 40 γρ. νιφάδες βρώμης, 200 ml ζεστό νερό, 30 γρ. καρύδια, 30 γρ. αμύγδαλα, δύο ροδάκινα, μία μπανάνα κομμένη σε μικρές φέτες
Σάντουιτς με κοτόπουλο και κινόα

Μπορεί να μην έχεις χρόνο να απολαύσεις το πρωινό σου, προλαβαίνεις, όμως, έστω να το ετοιμάσεις. Και, πριν μου παρουσιάσεις ως πρόφαση το κοτόπουλο, σε πληροφορώ ότι μπορείς να αγοράσεις ένα σνίτσελ από το σούπερ – μάρκετ, να το βάλεις στο φούρνο, και μέχρι να ντυθείς και να πλύνεις το πρόσωπο σου, θα είναι έτοιμο. Και γευστικότατο. Για το συγκεκριμένο σάντουιτς θα χρειαστείς λίγα, αλλά θρεπτικότατα υλικά:
4 φέτες ψωμί τύπου toast, ένα κοτόπουλο σε μέγεθος σνίτσελ (κομμένο στα τέσσερα), δύο κουταλιές της σούπας κινόα και μαρούλι ψιλοκομμένο. Συνολικός χρόνος παρασκευής; 25 λεπτά.
Αραβική πίτα με ντομάτα, μαρούλι, κατίκι ή τυρί τύπου cottage

Θες να ετοιμάσεις το πρωινό σου σε 4 λεπτά; Εύκολο. Άνοιξε το ψυγείο σου, βγάλε την αραβική πίτα, την ντομάτα, το μαρούλι, το τυρί χαμηλών λιπαρών και ό,τι άλλο θες να προσθέσεις μέσα.
Υλικά: μία μεγάλη αραβική πίτα κομμένη στη μέση, ντομάτα και μαρούλι κομμένα σε φέτα και 2 φέτες τυρί light ή κατίκι / cottage cheese. Προσωπικά, λατρεύω τον τελευταίο τύπο τυριού, γιατί πολύ απλά σου δίνει τη δροσιά που επιζητείς. Έχει λίγες θερμίδες, μπορείς να φας άφοβα λίγο μεγαλύτερη ποσότητα, είναι νόστιμο. Τι άλλο να ζητήσεις. Μυστικό: Με την αραβική πίτα, απαλλάσσεσαι από τα (όχι και τόσο θρεπτικά) στοιχεία του ψωμιού.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading