Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Σπανακοτυρόπιτα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο εμπορίου (450γρ. – 500γρ.)
1 κιλό σπανάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
200γρ. φέτα
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαργαρίνη
3 κ.σ. βούτυρο

**********

Διαδικασία συνταγής
Κάνουμε τη γέμιση: σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 4 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο.
Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζουμε με τη διαδικασία για την πίτα.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Λιώνουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη μαζί σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι.
Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω.
Βουτυρώνουμε με πινελάκι.
Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το ''τσαλακώσουμε'' και βουτυρώνουμε.
Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα.
Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες και κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω.
Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading