Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Κοτόπουλο κατσαρόλας με κρεμμύδια σβησμένο με μπύρα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
2 μπούτια κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μεγάλες φέτες
1 μπύρα (καπνιστή κατά προτίμηση)
1 ποτήρι ζεστό ζωμό ή νερό
1 κ.σ. μουστάρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. κάρυ
λίγο αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν ελαφρώς.
Σβήνουμε με τη μπύρα και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα προσθέτουμε το ζωμό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να ελαττωθεί αρκετά το ζουμάκι και να μελώσει. Ελέγχουμε κι ανακατεύουμε συχνά για να μην μας κολλήσει.
Λίγο πριν αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα για να δέσει το φαγητό.
Σερβίρουμε.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading