Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Μαριναρισμένα ψητά λαχανικά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
10 πιπεριές κέρατα (πράσινες και κόκκινες)
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
500γρ. μανιτάρια πλευρώτους
για τη μαρινάδα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Ανακατεύουμε τα υλικά για τη μαρινάδα και μαρινάρουμε τα λαχανικά για μιάμιση ώρα. Τα ψήνουμε σε σχάρα ξεκινώντας με αυτά που χρειάζονται περισσότερο χρόνο (κολοκυθάκια, μελιτζάνες), συνεχίζουμε με τις πιπεριές και στο τέλος βάζουμε τα μανιτάρια που θέλουν ελάχιστο χρόνο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε στο γκριλ.
Σερβίρουμε περιχύνοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading