Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Κοτόπουλο στιφάδο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες (1 ½ κιλό περίπου)
1 ½ κιλό κρεμμυδάκια στιφάδο
500γρ. ντομάτα φρέσκια περασμένη από το μούλτι (2 φλιτζ.) ή 1 συσκευασία χυμός ντομάτας εμπορίου
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ποτ. κρασ. κόκκινο κρασί
3 κ.σ. ξύδι κρασιού
1 ποτήρι νερό
⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 φύλλα δάφνη
4 κόκκοι μπαχάρι
αλάτι
πιπέρι

**********

Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να το κόψει). Το πλένουμε καλά με κρύο νερό και ξύδι. Αφήνουμε να στραγγίξει από το νερό.
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 15 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι.
Ρίχνουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, μαζί με το ζουμί του.
Προσθέτουμε τη ντομάτα. Διαλύουμε τον πελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα, με την κατσαρόλα να είναι σκεπασμένη. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι.
Σερβίρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και περιχύνουμε με τη σάλτσα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading