Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Τα διατροφικά πλεονεκτήματα του βερίκοκου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το βερίκοκο αποτελεί ένα από τα φρούτα που σηματοδοτούν την έναρξη του καλοκαιριού. Το ιδιαίτερο άρωμα και η γλυκιά του γεύση το καθιστούν ξεχωριστό, ενώ
η υψηλή διατροφική του αξία προσφέρει έναν ακόμη λόγο για να το εντάξουμε στο διαιτολόγιό μας. Ειδικότερα, τα βερίκοκα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Από την άλλη, περιέχουν υψηλά ποσά βιταμίνης Α, η οποία είναι απαραίτητη για τη φυσιολογική λειτουργία της όρασης και βιταμίνης C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Ακόμη, προσφέρουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και κάλιο, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως β-καροτένιο, λυκοπένιο και λουτεΐνη, που διαθέτουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων.
Αναφορικά με το θερμιδικό περιεχόμενο, ένα μέτριο βερίκοκο αποδίδει μόλις 20 θερμίδες και συνεπώς, θα λέγαμε ότι είναι ιδανική επιλογή σνακ για άτομα που προσέχουν το σωματικό τους βάρος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading