Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition συνδέει την καθημερινή κατανάλωση μύρτιλων με βελτίωση ορισμένων παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 138 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες, ηλικίας 50-75 ετών, με μεταβολικό σύνδρομο. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταναλώνουν καθημερινά 150 ή 75 γραμμάρια αποξηραμένα μύρτιλα, για συνολικό διάστημα 6 μηνών.
Συνολικά, η καθημερινή κατανάλωση 150 γραμμαρίων μύρτιλων, βρέθηκε να συνδέεται με βελτίωση σε δείκτες αγγειακής λειτουργίας, που θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 12-15%. Αντίθετα, η καθημερινή κατανάλωση 75 γραμμαρίων μύρτιλων δε φάνηκε να έχει αντίστοιχα οφέλη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 138 υπέρβαρους και παχύσαρκους ενήλικες, ηλικίας 50-75 ετών, με μεταβολικό σύνδρομο. Από τους εθελοντές ζητήθηκε να καταναλώνουν καθημερινά 150 ή 75 γραμμάρια αποξηραμένα μύρτιλα, για συνολικό διάστημα 6 μηνών.
Συνολικά, η καθημερινή κατανάλωση 150 γραμμαρίων μύρτιλων, βρέθηκε να συνδέεται με βελτίωση σε δείκτες αγγειακής λειτουργίας, που θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων κατά 12-15%. Αντίθετα, η καθημερινή κατανάλωση 75 γραμμαρίων μύρτιλων δε φάνηκε να έχει αντίστοιχα οφέλη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Το είδαμε: εδώ