Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Οι 4 τροφές που... κακώς αποφεύγατε μέχρι σήμερα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Διαρκώς δημοσιεύονται νέες μελέτες σχετικά τα τρόφιμα που μπορούν να είναι περισσότερο ή λιγότερο επωφελή για την υγεία σας.
Όπως φαίνεται δεν υπάρχει λόγος να αποφεύγετε ορισμένες τροφές, τις οποίες μπορεί να θεωρούσατε επιβλαβείς.

Αλάτι - Εάν είχατε ποτέ υψηλή αρτηριακή πίεση, πιθανότατα θα έπρεπε να μειώσετε ή να σταματήσετε να καταναλώνετε αλάτι. Αλλά μία μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης που παρακολούθησε 2.600 ανθρώπους για πάνω από 16 χρόνια διαπίστωσε ότι μία διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι δεν μείωσε την αρτηριακή πίεση. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση μιας μικρής ποσότητας αλατιού μπορεί να είναι μέρος των υγιεινών διατροφικών συνηθειών σας. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι με τη χαμηλότερη πρόσληψη αλατιού είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. 

Οστρακοειδή - Τα οστρακοειδή, συμπεριλαμβανομένων των μυδιών, των γαρίδων, του αστακού και των καβουριών, μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, Ω3 λιπαρά οξέα και το αντιοξειδωτικό σελήνιο. Έρευνες από το Πανεπιστήμιο Υγείας & Επιστήμης του Όρεγκον διαπίστωσαν ότι προάγουν την υγεία του εγκεφάλου και μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ. 

Λίπος - Η κατανάλωση λίπους γενικά μπορεί να μην είναι τόσο κακή για την υγεία σας όσο νομίζετε. Η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να συζητά για τα οφέλη των κορεσμένων λιπαρών, αλλά άλλοι τύποι λίπους είναι στην πραγματικότητα καλοί για τον οργανισμό σας σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας. Τα φυτικά λίπη όπως τα μονοακόρεστα λίπη που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως τα αμύγδαλα και το αβοκάντο και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα ψάρια προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία. Αυτά τα λίπη μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής, στην βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος και στη διατήρηση ενός χαμηλότερου σωματικού βάρος.

Γάλα - Μπορεί να έχετε ακούσει τη θεωρία ότι η κατανάλωση γάλακτος από την παιδική ηλικία είναι «αφύσικη», όπως αποδεικνύεται από το 65% των ανθρώπων στον κόσμο που είναι δυσανεκτικοί στη λακτόζη. Στην πραγματικότητα όμως, τα γαλακτοκομικά προϊόντα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία μας, διότι είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνη, το λινολεϊκό οξύ και το ασβέστιο. Μάλιστα, κάποιες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

onmed.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading