Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Οι συνήθειες που απορρυθμίζουν τον μεταβολισμό σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ποιες είναι οι διατροφικές αλλαγές που μπορείτε να κάνετε.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό μας, όπως η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών, καθώς και η επαρκής πρόσληψη νερού.
Η υιοθέτηση ενός σταθερού ωραρίου γευμάτων καθημερινά είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα που πρέπει να κάνετε, καθώς έτσι το σώμα σας θα γνωρίζει πότε να περιμένει «καύσιμα» και θα αποτρέπει τη διατήρηση θερμίδων και την αποθήκευσή τους ως λίπος!
Τι άλλο μπορείτε να κάνετε και ποια είναι τα συχνά λάθη που πρέπει να αποφεύγετε;
Στην παρακάτω gallery θα βρείτε μερικές συνήθειες που πρέπει να αλλάξετε προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας.
Πηγή: Reader’s Digest

Τρώτε αργά πρωινό. Προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας μετά τον ύπνο είναι σημαντικό να πάρετε το πρωινό σας, σε διάστημα μιας ώρας αφού ξυπνήσετε.

Το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιώσει τις πρωτεΐνες. Τα αυγά θα σας χορτάσουν περισσότερο από ένα μπολ με δημητριακά πλούσια σε υδατάνθρακες το πρωί. Έτσι, θα πεινάτε λιγότερο μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Σταματήσατε να πίνετε καφέ. Η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να προκαλέσει μια προσωρινή αλλά σημαντική αύξηση του μεταβολισμού, καθώς απορροφάται πολύ γρήγορα στην κυκλοφορία του αίματος, επιταχύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και παρέχοντας μία μεταβολική ώθηση.

Εάν μειώσετε πολύ τις θερμίδες, μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα και να επιβραδύνετε τον ρυθμό με τον οποίο καίτε τις θερμίδες για τη διατήρηση ενέργειας.

Δεν πίνετε αρκετό νερό. Κάθε κυτταρική διαδικασία στο σώμα σας εξαρτάται από το νερό, οπότε η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Όταν είστε αφυδατωμένοι, έχετε λιγότερη ενέργεια για να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα σας βοηθάει να καίτε θερμίδες.

Η κατανάλωση μικρών και ισορροπημένων γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάθε 3-4 ώρες, σας κρατάει χορτάτους και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας.

Η καθιστική ζωή έχει συνδεθεί με σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων σοβαρών κινδύνων για την υγεία. Όταν κάθεστε, ο μεταβολισμός σας δεν είναι τόσο αποδοτικός, γι' αυτό προσπαθήστε να αυξήσετε τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας.

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να αυξήσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μπορεί επίσης να επηρεάσει τις ορμόνες που σχετίζονται με τον μεταβολισμό σας. Για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού απαιτούνται από επτά έως εννέα ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

onmed.gr



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading