ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
**********
Διαδικασία συνταγής
**********
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα. Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο σους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
Το είδαμε: εδώ