Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Πέντε συμβουλές για να βελτιώσετε την υγεία σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Βρίσκεται στη διατροφή το μυστικό της μακροζωίας;
Τι μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε περισσότερο και να έχετε μια πιο ποιοτική καθημερινότητα;
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το άγχος και οι υποχρεώσεις μπορεί να μην σας επιτρέπουν πάντα να κάνετε τις πιο υγιεινές επιλογές.
Παρόλα αυτά, ακολουθώντας τις παρακάτω πέντε συμβουλές, θα μπορέσετε να βελτιώσετε σημαντικά την υγεία σας.
Πηγή: time.com 

Iσορροπημένη διατροφή: Η διατροφή συνδέεται στενά με τη μακροζωία. Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει άφθονα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά, μπορεί να έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής. Μην ξεχνάτε ότι τα επεξεργασμένα τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ζάχαρη και αλάτι, καθώς και τα αναψυκτικά έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών και πρόωρου θανάτου.

Γυμναστείτε: Η γυμναστική μπορεί να έχει οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική σας υγεία, ενισχύοντας την καρδιαγγειακή σας ικανότητα αλλά και τη διάθεσή σας. Δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή. Είναι σημαντικό να ασκείστε τακτικά, κάνοντας τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης κάθε εβδομάδα.

Υγιές σωματικό βάρος: Οι διατροφικές σας συνήθειες και η άσκηση θα συμβάλλουν στη διατήρηση υγιούς σωματικούς βάρους. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης μάζας σώματός σας πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18,5 και 24,9. Μην ξεχνάτε ότι η παχυσαρκία σχετίζεται με χρόνιες παθήσεις συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη τύπου 2, των καρδιαγγειακών παθήσεων και του καρκίνου, που μπορούν να συντομεύσουν τη ζωή σας.

Πίνετε με μέτρο: Επί χρόνια, η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ θεωρούνταν μία ακίνδυνη, ακόμη και υγιεινή συνήθεια. Πρόσφατα ωστόσο, οι επιστήμονες άρχισαν να είναι πιο επιφυλακτικοί με το αλκοόλ. Μετα-ανάλυση μελετών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ασφαλής ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ, καθώς οι κίνδυνοι αντισταθμίζουν πιθανά οφέλη, όπως η συμβολή του στην καρδιαγγειακή υγεία.

Κόψτε το κάπνισμα: Το κάπνισμα συνδέεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως το έμφραγμα, το εγκεφαλικό και ο καρκίνος στους πνεύμονες, το στόμα και τον φάρυγγα.

onmed.gr

 Το είδαμε: εδώ

Share
Loading