Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Φαρφάλες με ελιές Θάσου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
500γρ. φαρφάλες
500γρ. χυμός από φρέσκες τομάτες
1 πιπεριά καυτερή (τσούσκα)
2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
½ φλιτζ. βασιλικός ψιλοκομμένα φύλλα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα ελιές θρούμπες Θάσου χωρίς κουκούτσι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη
1 κ.σ. κοφτή ρίγανη φρεσκοτριμμένη
αλάτι
πιπέρι


Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει προσθέτουμε το σκόρδο και την πιπεριά καυτερή και πράσινη.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και ρίγανη. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για δέκα- δεκαπέντε λεπτά.
Παράλληλα σε κατσαρόλα βράζουμε τις φαρφάλες σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο. Στραγγίζουμε τις φαρφάλες και κρατάμε 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν.
Προσθέτουμε στη σάλτσα τις ελιές και τις φαρφάλες, τον βασιλικό και το νερό που κρατήσαμε.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν σάλτσα όλα τα ζυμαρικά, για ένα λεπτό περίπου και σερβίρουμε. Πριν το σερβίρισμα τρίβουμε ρίγανη και προσθέτουμε λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading