Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Διατροφικοί και άλλοι τρόποι για αποτοξίνωση από την πασχαλινή κραιπάλη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Οι υπερβολές κατά τις ημέρες των εορτών του Πάσχα είναι σχεδόν...έθιμο στη χώρα μας. Κι αυτές δεν αφορούν μόνο πασχαλινά εδέσματα αλλά και το αλκοόλ και το ξενύχτι. Ωρα για αποτοξίνωση τώρα...
Αν αισθάνεστε κουρασμένοι και φουσκωμένοι από την υπερκατανάλωση τροφών και ίσως θέλετε πια να επιστρέψετε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην προηγούμενη βιολογική και σωματική σας κατάσταση, να ανακάμψετε και να επιστρέψετε τον οργανισμό σας και στην προηγούμενη υγιή κατάσταση.... δείτε τι πρέπει να κάνετε για αποτοξίνωση.

Βασικές κινήσεις για γρήγορη αποτοξίνωση:

1. Πίνετε άφθονο νερό
Φροντίστε να πίνετε περίπου 2 λίτρα νερό την ημέρα για να ξεπλύνετε όλες τις τοξίνες από την υψηλή πρόσληψη ζάχαρης και κορεσμένων λιπαρών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα Από όλα αυτά τα λίπη, τη σοκολάτα, το παγωτό και τα ζεστά ζυμωτά κουλουράκια που καταναλώσατε.
Να ξέρετε ότι όταν πίνετε πολύ νερό, είναι πιο πιθανό να επιθυμείτε πιο υγιεινά γεύματα και τροφές, ενώ αντίθετα όταν καταναλώνετε καφέ ή αν είστε αφυδατωμένοι, θέλετε περισσότερα λιπαρά και ζάχαρη. Ετσι, το νερό, όχι μόνο σας βοηθά να ξεπλύνετε τις περιττές τοξίνες, αλλά σας ωθεί επίσης να μπείτε γενικότερα, σε μια πιο υγιεινή τροχιά.
2. Κάψτε τις επιπλέον θερμίδες
Το υπερβολικό φαγητό συμβαδίζει περισσότερο με την καθιστική ζωή, παρά με την δραστηριότητα και την άσκηση. Αρα, αν παράλληλα με την κακή διατροφή ήσασταν και ιδιαιτέρως αδρανείς, τότε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να αντιστρέψετε την φορά των πραγμάτων. Επιλέξτε κάποια σωματική δραστηριότητα, με την οποία μπορείτε να κάψετε πολλές θερμίδες, π.χ. τρέξιμο, ή αν δεν είστε λάτρεις του είδους, μπορείτε να επιλέξετε το γρήγορο περπάτημα στους δρόμους γύρω από το σπίτι σας, ή σε κάποιο κοντινό πάρκο της περιοχής σας.
Tip: 2 λεπτά τρέξιμο ή περπάτημα υψηλής έντασης, 2 λεπτά χαλαρό βάδην για ανάκαμψη κι όλο αυτό να το επαναλάβετε 7 φορές (σύνολο 28 λεπτά).

3. Κοιμηθείτε
Σίγουρα στις γιορτές αλλάξατε τους καθημερινούς σας ρυθμούς και τη ρουτίνα του ύπνου και του πρωινού ξυπνήματος. Κοιμόσασταν αργά τα βράδια και ξυπνούσατε πιο αργά το πρωί. Οσο κι αν αυτή η αλλαγή είναι καλοδεχούμενη στην αρχή - γιατί οι άνθρωποι νοιώθουν να ανάγκη να σπάνε τη καθημερινή τους ρουτίνα - από την άλλη ο οργανισμός τους δεν συμφωνεί απόλυτα μ'αυτό, καθώς δεν του αρέσει να διαταράσσουν τους ρυθμούς του.
Προσπαθήστε να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα και να κοιμάστε επαρκώς. Αυτό βέβαια - μετά από κάποια συνεχόμενα ξενύχτια - μπορεί στην αρχή να μην σας είναι πολύ εύκολο και να χρειαστείτε λίγη βοήθεια, π.χ. να διαβάσετε ένα βιβλίο για να χαλαρώσετε και να καταφέρετε να σας πάρει ο ύπνος. Μην ξεχάσετε φυσικά να καταναλώσετε το τελευταίο γεύμα της ημέρας αρκετή ώρα πριν πέσετε στο κρεβάτι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση,, μπορεί να δυσκολευτείτε να κοιμηθείτε με την κοιλιά σας γεμάτη.
4. Κόψτε τον φαύλο κύκλο κατανάλωσης λιπαρών και γλυκών
Το αρνάκι και τα κόκκινα αυγά που δεν καταναλώθηκαν, καθώς επίσης και τα τσουρέκια και τα κουλουράκια που περίσσεψαν, θα εξακολουθήσουν ίσως να βρίσκονται στο σπίτι σας και τις επόμενες μέρες. Αντισταθείτε και μην παρατείνετε την κραιπάλη του Πάσχα και μέσα σ'αυτήν την εβδομάδα!
Το να συνεχίζετε για παράδειγμα να καταναλώνετε κόκκινα αυγά, αυξάνει την επιθυμία σας να συνεχίσετε να τρώτε ζαχαρούχα τρόφιμα, σοκολατένια αυγά και γλυκά. Σπάστε αυτόν τον φαύλο κύκλο, που μπορεί να σας οδηγήσει ακόμη και να αναζητήσετε τα ίδια τρόφιμα, όταν θα έχουν τελειώσει.
Καταναλώστε πολλά φρούτα και λαχανικά, καθώς ο κύκλος της ζάχαρης και των λιπαρών θέλει προσπάθεια να “σπάσει” και ξέρετε καλά, ότι αν δεν αντισταθείτε θα αισθάνεστε κάθε μέρα και χειρότερα.
Με πληροφορίες από health.com


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading