Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Cheesecake σοκολάτας με μπισκότα γεμιστά

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
150γρ. μπισκότα τύπου digestive ή πτιμπερ
3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
150γρ. πραλίνα φουντουκιού
150γρ. τυρί κρέμα
100γρ. κρέμα γάλακτος
μαρμελάδα κεράσι ή φράουλα
8 γεμιστά μπισκότα

**********

Διαδικασία συνταγής
Σπάμε τα μπισκότα τύπου digestive στο μίξερ, μέχρι να διαλυθούν τελείως. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Μοιράζουμε το μίγμα με τα μπισκότα σε μπολ ή ποτήρια και το πατάμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ισιώσει η επιφάνεια. Βάζουμε τα μπολάκια για 10 λεπτά στο ψυγείο, ώστε να σταθεροποιηθεί το μίγμα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την πραλίνα. Προσθέτουμε τη σαντιγί και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μοιράζουμε το νέο μίγμα στα μπολάκια και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 20-30 λεπτά. Πριν το σερβίρισμα, βάζουμε λίγη επικάλυψη μαρμελάδας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα σπασμένα γεμιστά μπισκότα.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading