Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

Αφράτα πεϊνιρλί

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
6½ φλιτζ. αλεύρι (ειδικό για πίτες κατά προτίμηση)
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
λίγη ζάχαρη
αλάτι
χλιαρό νερό (τόσο όσο να έχουμε μια ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια)
λίγο γάλα
για τη γέμιση
6 φλιτζ. τριμμένη γκούντα ή κασέρι
6 κ.σ. βούτυρο αγελάδος

**********

Διαδικασία συνταγής
Σε λεκανάκι βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ζυμώνουμε έως ότου το ζυμάρι δεν κολλάει στα χέρια και η ζύμη είναι αφράτη.
Τυλίγουμε με πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου μισή ώρα). Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα σε οβάλ σχήμα.
Απλώνουμε 1 φλιτζάνι τυρί σε κάθε βαρκούλα. Βρέχουμε με λίγο γάλα τις άκρες και τις γυρνάμε φτιάχνωντας βαρκούλες. Αλείφουμε το ζυμάρι με λίγο γάλα από πάνω. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190οC για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο απλώνουμε μισή κουταλιά βούτυρο στο ζυμάρι και το υπόλοιπο το προσθέτουμε πάνω από το κασέρι.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading