ΥΛΙΚΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Υλικά συνταγής
για το κρέας
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μπουκιές ή μερίδες (μπούτι, ωμοπλάτη)
1 κιλό πράσο κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 κιλό σέλινο κομμένα σε 3-4 κομμάτια
3 κρεμμύδια μεγάλα, ψιλοκομμένα
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1-2 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
αλάτι
πιπέρι
για το αυγολέμονο
1 αυγό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
1 κ.γ. κορνφλάουρ
**********
Διαδικασία συνταγής
**********
Διαδικασία συνταγής
Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι. Σιγοβράζουμε για περίπου 45 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει το κρέας).
Προσθέτουμε το πράσο και το σέλινο και σιγοβράζουμε για άλλα 45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, αυγοκόβουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
Το είδαμε: εδώ