Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Τα πέντε μυστικά για τέλεια κάστανα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο χειμώνας είναι η εποχή του και κάθε χρόνο ανυπομονούμε να τα βράσουμε ή να τα ψήσουμε και να απολαύσουμε αυτόν τον πεντανόστιμο καρπό. Τι πρέπει, όμως, να θυμόμαστε για να μας πετύχουν;

Μυστικό #1: Διαλέγετε πάντα σφιχτά και βαριά κάστανα και αποφεύγετε αυτά με το σπασμένο τσόφλι και τις ρωγμές. 
Μυστικό #2: Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάποια για να τα καταναλώσετε αργότερα, κάντε το σωστά για να μην τα καταστρέψετε. Βάλτε τα σε σφραγισμένες πλαστικές σακούλες στο ψυγείο για 2 εβδομάδες κι αν θέλετε περισσότερο χρονικό διάστημα, τότε επιλέξυτε την κατάψυξη. 
Μυστικό #3: Για να τα βράσετε και να τα αξιοποιήσετε σε μικρά κομμάτια, κόψτε τα στη μέση και βράστε τα σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, μόλις τα πιέσετε θα βγουν εύκολα από το τσόφλι και θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε με όμορφο σχήμα ακόμη και στα πιάτα σας. 
Μυστικό #4: Για να τα χρησιμοποιήσετε ολόκληρα σε ένα πιάτο σαν γαρνιτούρα, χαράξτε τα χιαστί στη βάση τους, βράστε τα για 25-30 λεπτά σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανοίξει λίγο η φλούδα και αφού βράσουν, καθαρίστε τα όσο είναι ζεστά, γιατί μετά η εξωτερική φλούδα σκληραίνει. Έπειτα προσθέστε τα στο μείγμα σας στην κατσαρόλα ή το ταψί τα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος. Μυστικό #5: Δοκιμάστε να τα καταναλώσετε και με άλλους τρόπους, όπως πουρέ: βράστε καθαρισμένα κάστανα, καθαρίστε τα και αφού βράσουν καλά, πολτοποιήστε τα. Βράστε τον πολτό τους για λίγο ακόμα με βούτυρο και γάλα και στη συνέχεια συνδυάστε τα με βρασμένες πατάτες, ανακατεύοντάς τα όλα μαζί και προσθέτοντας λίγο αλάτι, γάλα και βούτυρο ακόμα. Σημειώστε ότι για ένα κιλό πατάτες θα χρειαστείτε μισό κιλό κάστανα. 

πηγή:  clickatlife.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading