Το πρωινό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, ενώ η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία έχει αναδείξει επανειλημμένα τα πολλαπλά οφέλη που έχει για την υγεία.
Ειδικότερα, η συστηματική κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και εμπλουτίζει το ημερήσιο διαιτολόγιο με πολύτιμα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Από την άλλη, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μπορεί να μας διευκολύνει ώστε να έχουμε μια δραστήρια ημέρα, ενισχύοντας τόσο την πνευματική λειτουργία όσο και τη σωματική απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση πρωινού παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του εγκεφάλου μετά από την πολύωρη νηστεία της νύχτας και μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση, ενώ έχει συσχετισθεί με βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης. Επιπλέον, εξασφαλίζει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας την εμφάνιση υπογλυκαιμίας που μπορεί να επηρεάσει την πνευματική απόδοση.
Παράλληλα, η ενέργεια που παρέχει το πρωινό γεύμα αποτρέπει την εμφάνιση ατονίας και κόπωσης, βοηθώντας στο να είμαστε περισσότερο σωματικά δραστήριοι. Ακόμη, η κατανάλωση πρωινού φαίνεται ότι σχετίζεται με καλύτερη οργάνωση των γευμάτων μέσα στη μέρα κι επομένως συνεχή παροχή ενέργειας στον οργανισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη κίνηση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Ειδικότερα, η συστηματική κατανάλωση ενός υγιεινού πρωινού βοηθά στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και εμπλουτίζει το ημερήσιο διαιτολόγιο με πολύτιμα και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.
Από την άλλη, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μπορεί να μας διευκολύνει ώστε να έχουμε μια δραστήρια ημέρα, ενισχύοντας τόσο την πνευματική λειτουργία όσο και τη σωματική απόδοση. Πιο συγκεκριμένα, η κατανάλωση πρωινού παρέχει την απαραίτητη ενέργεια για τη λειτουργία του εγκεφάλου μετά από την πολύωρη νηστεία της νύχτας και μας βοηθά να παραμένουμε σε εγρήγορση, ενώ έχει συσχετισθεί με βελτίωση της συγκέντρωσης και της μνήμης. Επιπλέον, εξασφαλίζει την καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, αποτρέποντας την εμφάνιση υπογλυκαιμίας που μπορεί να επηρεάσει την πνευματική απόδοση.
Παράλληλα, η ενέργεια που παρέχει το πρωινό γεύμα αποτρέπει την εμφάνιση ατονίας και κόπωσης, βοηθώντας στο να είμαστε περισσότερο σωματικά δραστήριοι. Ακόμη, η κατανάλωση πρωινού φαίνεται ότι σχετίζεται με καλύτερη οργάνωση των γευμάτων μέσα στη μέρα κι επομένως συνεχή παροχή ενέργειας στον οργανισμό, που μπορεί να οδηγήσει σε περισσότερη κίνηση.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr
Το είδαμε: εδώ