Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η Παιδική Στέγη «εξάγει» τις ελληνικές μεθόδους διαπαιδαγώγησης

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Από το  Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης στον Νέο Κόσμο - 33 Ολλανδοί φοιτητές επισκέφθηκαν το ίδρυμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και έπαιξαν με τα παιδιά διαδραστικά παιχνίδια

Εμπειρία ζωής χαρακτήρισε μια εκ των 33 Ολλανδών φοιτητριών παιδαγωγικής  που επισκέφθηκαν  μία από τις εγκαταστάσεις  του  Σωματείου «Η Παιδική Στέγη» στην περιοχή Κυνοσάργους. Η Ryanne van ger Wonden μίλησε γιατί επέλεξε αυτή και οι συμφοιτητές της  να επισκεφθούν τη χώρα μας και συγκεκριμένα το  Ίδρυμα «Η  Παιδική Στέγη».
Η φοιτήτρια παιδαγωγικών Ryanne vad der Wounden


«Είναι η πρώτη φορά που ερχόμαστε στην Ελλάδα,  αλλά το Πανεπιστήμιο μας είχε στείλει και την προηγούμενη χρονιά μια ομάδα φοιτητών εδώ. Ο λόγος που επιλέξαμε τη χώρα σας είναι η διαφορετική κουλτούρα που έχει στην εκπαίδευση. Θέλουμε να ανταλλάξουμε στοιχεία και μεθόδους γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να πλάσουμε έναν πιο όμορφο και λειτουργικό κόσμο για τα παιδιά»,  είπε η νεαρή φοιτήτρια από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Το παιδαγωγικό project που δούλεψε η  Ryanne και οι συμφοιτητές της  με τα παιδιά της «Παιδικής Στέγης»  ήταν ζωγραφική πάνω στα έργα του Ολλανδού ζωγράφου  Μοντριάν.

«Με τα παιδιά εδώ στην Παιδική Στέγη παίζουμε διαδραστικά παιχνίδια. Έδωσαν χρώμα σε πίνακες του Μοντριάν, ενός σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου. Το τι είναι μικρά και δεν γνωρίζουν αγγλικά είναι το μειονέκτημα που το κάνουμε πλεονέκτημα μέσω του παιχνιδιού. Αυτό επιδεικνύει πόσο απλή και όμορφη είναι η ζωή».

Για την Ελλάδα
Η Ryanne vad der Wouden υπογράμμισε πως το ότι η Ελλάδα είναι σε κρίση και αντιμετωπίζει το προσφυγικό ήταν ένας από τους λόγους που ήθελε να επισκεφθεί αυτή και οι συμφοιτητές της την χώρα μας. «Γνωρίζουμε για την κρίση που βιώνετε αλλά και ταυτόχρονα πως αντιμετωπίζεται το προσφυγικό. Θέλαμε να το δούμε όλο αυτό από κοντά.  Οι Έλληνες είστε πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι και σίγουρα θα θέλαμε να επισκεφθούμε την χώρα σας ξανά».Χριστίνα Χαραλαμπίδου: Γνωστοποιείται το έργο μας εκτός των συνόρων
Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας της Παιδικής Στέγης , κυρία Χριστίνα Χαραλαμπίδου σημείωσε: «Οι φοιτητές από την Ολλανδία είναι πολύ πρόσχαροι και ευγενικοί ως άνθρωποι. Έχουν μια άλλη φιλοσοφία στα παιδαγωγικά και υπάρχει ανταλλαγή απόψεων και ιδεών. Μάλιστα κατά την ξενάγηση τους στο χώρο μας στάθηκαν στις παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχουμε αναρτημένες στους τοίχους. Δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ιστορία του Ιδρύματος που αρχίζει από το 1931. Η επίσκεψη τους εδώ έχει και ιδιαίτερα συμβολική σημασία καθώς το έργο της «Παιδικής Στέγης» γίνεται γνωστό εκτός των συνόρων και χαίρει εκτιμήσεως».


 «Η Παιδική Στέγη»

Σκοπός του ιδρύματος είναι η φύλαξη, η φροντίδα και η δημιουργική απασχόληση παιδιών προσχολικής ηλικίας από δύο μηνών έως πέντε ετών και στόχος του η εξυπηρέτηση και στήριξη της εργαζόμενης μητέρας με περιορισμένους οικονομικούς πόρους. Με την ευθύνη και την εποπτεία του Ιδρύματος λειτουργούν 4 πρότυπες Στέγες που φιλοξενούν 350 παιδιά στην περιοχή των Αθηνών-Πειραιώς, οι οποίες επιβλέπονται από το Υπουργείο Υγεία & Πρόνοιας και αδειοδοτούνται από τις αντίστοιχες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις. 

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩπηγή:http://pinakio.blogspot.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading