Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

ΝΑΤO και FYROM και εθνικό συμφέρον

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η θεση μπλόκο σε συμφωνία με την FYROM για να μην μπουν στο ΝΑΤΟ και ενισχυθεί το δεύτερο ειναι θέση παράλογη τυφλή, σχεδόν σωβινισμός.
Θέση που ουσιαστικά ζητά η χώρα μας -μέλος του ΝΑΤΟ και από την θέση του ισχυρού- να φράξει τον δρόμο μιας άλλης χώρας προς το ΝΑΤΟ.
Όχι προς όφελος μας -ή της γειτονικής χώρας- άλλα για να μην ενισχυθεί… το ΝΑΤΟ!!
Πολιτικά και ηθικά αν θελουν τα Σκόπια να πάνε σε διεθνείς οργανισμούς -αν αυτό κρίνουν ως συμφέρον
τους ως λαός- δεν μας πέφτει λόγος και ούτε μπορούμε να ορίζουμε το μέλλον τους.
Αρκεί να μην έχουν αλυτρωτικές διεκδικήσεις σε βάρος μας και να υπάρξει συμφωνία για το όνομα. Συμφωνία σε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Αν πάλι η είσοδος των Σκοπίων σε διεθνείς οργανισμούς έχει αρνητικό αντίκτυπο για την Ρωσία και την Σερβία ας μιλήσει η Ρωσία και η Σερβία γι αυτόν τον αντίκτυπο. Ας μιλήσουν οι λαοί τους και ας αντιδράσουν.
Να ακούσουμε αν έχουν να πουν κάτι και να τους στηρίξουμε αν μας συμφέρει.
Εμείς ας μιλήσουμε κυρίως για τα συμφέροντα της Ελλάδας και τις δυνητικές εξελίξεις!
Στην πραγματικότητα τα Σκόπια απειλούνται  με Κοσοβοποίηση προς όφελος της Μ. Αλβανίας ο εθνικισμός της οποίας παράγει γεγονότα προς όλες τις κατευθύνσεις στα Βαλκάνια επί τρεις δεκαετίες.
Κόσοβο, Τέτοβο και η υποτιθέμενη Τσαμουριά δειχνουν το εύρος των διεκδικήσεων τους. Διεκδικήσεις που μας αφορουν άμεσα.
Είτε λοιπόν οι Σκοπιανοί θα ενταχθούν στους διεθνείς οργανισμούς που οι ίδιοι επιθυμούν -οι οποίοι θα εγγυηθούν τα σύνορα τους-, είτε θα έρθουν στο μέλλον οι κυανόκρανοι να βάλουν τάξη όπως έγινε στο Κόσοβο.
Και το εθνικό συμφέρον για εμάς είναι να προβλέψουμε τα γεγονότα και να αναζητήσουμε την λύση που μας συμφέρει περισσότερο.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading