Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

H αφίσα που μαθαίνει στα παιδιά να προστατεύονται από την σεξουαλική παρενόχληση

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Κανένας γονιός δεν μπορεί να φανταστεί ότι το παιδί του θα πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης, γι’ αυτό και πολλοί από εμάς αποφεύγουμε να "αγγίξουμε" αυτό το ευαίσθητο θέμα. Όμως, αν δεν το κάνουμε εμείς, το παιδί δεν θα είναι σε θέση να προστατεύει τον εαυτό του, να ξεχωρίζει τι είναι σωστό και τι λάθος και να καταλαβαίνει ποιες συμπεριφορές των «μεγάλων» είναι επιτρεπτές και ποιες όχι. Ο πιο απλός τρόπος να του δείξουμε πώς να προφυλάσσει τον εαυτό του είναι να του δείξουμε… μια εξαιρετική αφίσα που κυκλοφορεί τελευταία με 4 απλούς και κατανοητούς κανόνες που πρέπει να ακολουθεί πιστά. 

H αφίσα που μαθαίνει στα παιδιά να προστατεύονται από την σεξουαλική παρενόχληση

Το δίχτυ ασφαλείας που αποτελείται από τους «μεγάλους» που το παιδί εμπιστεύεται, τα σημάδια ότι αρχίζει να φοβάται, τα μυστικά που δεν πρέπει να κρατάει και τα απόκρυφα μέρη του σώματός του που πρέπει να προφυλάσσει είναι το περιεχόμενο των κανόνων.
Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να γνωρίζουν ότι το σώμα τους τούς ανήκει και ότι δεν πρέπει ν’ αφήνουν κανέναν να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα. Δείτε την αφίσα, εκτυπώστε την και κολλήστε την στο δωμάτιο του παιδιού:

Μην κάνετε τα «στραβά μάτια»! Προστατέψτε το παιδί σας για να μπορέσει κι αυτό να προστατέψει το σώμα, αλλά και την ψυχική του υγεία.


Πηγή: scarymomy.com,mama365.gr

thesecretrealtruth 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading