Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Τα χέρια σας χρειάζονται περισσότερη φροντίδα τον χειμώνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Τα χέρια μας προδίδουν πολλά: την ηλικία μας (σκεφθείτε πως οι σκούρες κηλίδες αποτελούν σημάδι της γήρανσης), το αν κάνουμε δουλειές του σπιτιού και πόσο συχνά (πόσες φορές τα απορρυπαντικά αφήνουν τα χέρια μας τραχιά και σκληρά;), αλλά επηρεάζονται πολύ και από τον καιρό. 
Κι ενώ οι περισσότερες από εμάς συνηθίζουμε να έχουμε στην τσάντα μας ένα lip balm, για να προστατεύουμε τα χείλια μας από το κρύο και αγοράζουμε ειδικές κρέμες για το πρόσωπό μας για τη διάρκεια του χειμώνα, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τα χέρια μας.
Όντας διαρκώς εκτεθειμένα, τα χέρια μας πραγματικα υποφέρουν από το κρύο. Οι πολικές θερμοκρασίες ταλαιπωρούν τις παλάμες, τα νύχια και τις γροθιές μας, αφήνοντας τα χέρια μας ξηρά και τραχιά. Τα νύχια μας μακραίνουν με βραδύτερους ρυθμούς στη διάρκεια του χειμώνα. Μία ισχυρή κρέμα χεριών θα βοηθήσει στην πρόληψη του ξεφλουδίσματος και του σπασίματος του δέρματος. Κάντε μασάζ στα χέρια σας με μια πλούσια κρέμα για 30 δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε μία κρέμα για παρανυχίδες, για έξτρα προστασία!
Ένα σημαντικό σημείο που θα πρέπει να προσέχουμε στην κρέμα χεριών που θα επιλέξουμε, είναι να έχει δείκτη προστασίας SPF, για να αποτρέψουμε την πρώιμη γήρανση των χεριών.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο, είναι εκτός από την προσεκτική επιλογή της κρέμας χεριών σας να προσέξετε και το σαπούνι που χρησιμοποιείτε καθημερινά. Το συχνό πλύσιμο των χεριών, αποστερεί τα χέρια σας από την ενυδάτωσή τους, δοκιμάστε επομένως ένα ενυδατικό απολυμαντικό χεριών και ένα θρεπτικό σαπούνι.
Για καλύτερα αποτελέσματα, φροντίστε να απλώνετε κρέμα χεριών κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας.
stogiatro.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading