Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Το δέντρο‑Φρανκενστάιν που παράγει 40 διαφορετικούς καρπούς (pics+video)

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο Sam Van Aken, καλλιτέχνης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Syracuse, κατόρθωσε να μοσχεύσει διάφορα οπωροφόρα δέντρα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, νεκταρίνια και κεράσια για να δημιουργήσει  ένα ενιαίο δέντρο που παράγει 40 διαφορετικά είδη φρούτων.
"Μέσω του έργου, δούλευα με πολλούς καλλιεργητές και αρχικά δεν κατάλαβαν", δήλωσε ο Van Aken στο National Geographic. "Γιατί θα θέλατε να έχετε ένα δέντρο με πολλά διαφορετικά φρούτα σε αυτό; Θα πρέπει να επιστρέψετε ξανά και ξανά για να συνεχίσετε να μαζεύετε όλο τον καρπό."
Επειδή αυτά τα φρούτα έχουν ισχυρές ομοιότητες της χρωμοσωματικής τους δομής, ο καθηγητής τα μπόλιασε με μια ειδική διαδικασία. Την άνοιξη, το δέντρο ανθίζει με ροζ, κόκκινα και λευκά άνθη, και παράγει τα διαφορετικά φρούτα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
715-cc-40-fruit-tree-img2.jpg">
Ο Van Aken ελπίζει ότι αυτή η ζωντανή αλληγορική του γλυπτική ξεκινά ένα διάλογο για τη συμβίωση της ανθρωπότητας με τη φύση. Επέλεξε τον αριθμό 40 ως συμβολικό αριθμό που υπάρχει στον χριστιανισμό, τον πολιτισμό και την εξουσία καθώς συμβολίζει το άπειρο.


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading