Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 φέτα ψωμί μουλιαμένο και καλά στραγγισμένο (μόνο η ψίχα)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
- ελαιόλαδο για άλειμμα
για τη σάλτσα
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο σε φέτες
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
για τον πουρέ μελιτζάνας
- 2 κιλά μελιτζάνες
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 1 - 1 ½ ποτήρι γάλα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
Διαβάστε τη συνέχεια της συνταγής εδώ: Συνταγές από το Cooklos
Το είδαμε: εδώ