Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Πλωτή φυλακή έγινε πολυτελές ξενοδοχείο!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Μια πλωτή φυλακή στην Ολλανδία μετατράπηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο και ετοιμάζεται να ρίξει άγκυρα στο Λονδίνο!
Η ολλανδική φυλακή είχε δημιουργηθεί για την κράτηση των παράνομων μεταναστών το 2007, όμως πέντε χρόνια αργότερα μετατράπηκε σε πλωτό ξενοδοχείο με το όνομα «The Good Hotel».
Το ξενοδοχείο που βρίσκεται πάνω σε φορτηγίδα, θα ρυμουλκηθεί 288 ναυτικά μίλια, από το Άμστερνταμ τον Σεπτέμβριο του 2016 στο Royal Docks του ανατολικού Λονδίνου, όπου θα δέσει για πέντε χρόνια.
Η διανυκτέρευση σε ένα από τα 144 δωμάτια θα κοστίζει, περίπου, 130 ευρώ τη βραδιά και στο εστιατόριο του θα σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα.
Το ξενοδοχείο είναι παράλληλα και κοινωνική επιχείρηση, καθώς το το ένα τρίτο του προσωπικού προέρχεται από μακροχρόνια άνεργους, οι οποίοι έχουν περάσει από δεκάμηνη εκπαίδευση.
Η φορτηγίδα, σήμερα, είναι αγκυροβολημένη στη Βόρεια Κανάλι της ολλανδικής πρωτεύουσας. Η μετατροπή πρώην φυλακών σε ξενοδοχεία αποτελεί διεθνή και ανάλογες κατασκευές έχουν γίνει στη Σκωτία, τη Λετονία και τη Δανία.
Μάλιστα, η εταιρεία Good Hospitality Group, η οποία βρίσκεται πίσω από το Good Hotel, σχεδιάζει να ανοίξει οκτώ ανάλογα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο μέχρι το 2020.
hotel11
hotel3
hotel5
hotel7
hotel8
hotel4
hotel6
hotel2
hotel10
(με πληροφορίες και εικόνες από Daily Mail)
 snoopit24


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading