Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τι θα συμβεί εάν δεν κάνουμε μανικιούρ;

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Καμαρώνουμε όταν τα νύχια μας είναι τέλεια, λιμαρισμένα και βαμμένα. Τι θα γινόταν, όμως, εάν τα αφήναμε να ξεκουραστούν για λίγο, παραλείποντας το τακτικό μανικιούρ; Οι 7 ενδείξεις που ακολουθούν, μας βάζουν σε σκέψεις…
Από την Άντζελα Μολφέτα
1. Πιθανόν, τα νύχια μας να δυναμώσουν
Όταν κάνουμε μανικιούρ, βάφουμε τα νύχια μας. Χρησιμοποιούμε λοιπόν, αρκετά συχνά ασετόν για ανανέωση, το οποίο σε συνδυασμό και με τις επιστρώσεις των βερνικιών δημιουργεί ξηρότητα. Και η ξηρότητα στην επιφάνεια των νυχιών προκαλεί στη συνέχεια απολέπιση, η οποία και οδηγεί τελικά, στο σπάσιμο των νυχιών – κάτι που δεν θέλουμε με τίποτα! Οπότε, μια μικρή περίοδος παύσης θα κάνει τα νύχια μας πιο δυνατά και θα μας δώσει την ευκαιρία να εμπνευστούμε για νέες χρωματικές περιπέτειες.

2. Kερδίζουν έξτρα φωτεινότητα
Όπως το κόκκινο κρασί, ο καφές και το τσάι επηρεάζουν τη χρωματική κατάσταση των δοντιών μας, έτσι και τα βερνίκια δίνουν μια κιτρινωπή απόχρωση στην επιφάνεια των νυχιών μας, εξαιτίας των πολλαπλών χρωματικών στρώσεων. Ένα διάλειμμα θα τους δώσεις την ευκαιρία να κερδίσουν ξανά την υγιή τους εμφάνιση και φυσικά, να ξαναβρούν την τρυφερή ροζ απόχρωσή τους!

3. Νύχια πιο απαλά
Τα νύχια αποτελούνται κατά 90% από κερατίνη. Αντί λοιπόν, τα νεκρά κεράτινα κύτταρα να απολεπίζονται, διατάσσονται σε μια πολύ πυκνή και σφικτή διάταξη μεταξύ τους, θυμίζοντας τα κεραμίδια μιας στέγης!  Κάθε φορά που αφαιρούμε το βερνίκι, παίρνουμε άθελά μας επιφανειακά στρώματα με αποτέλεσμα να εμφανίζονται λευκές κηλίδες και τραχύτητα στην επιφάνεια των νυχιών μας. Κρατώντας τα νύχια μας άβαφα και σε φυσική κατάσταση για λίγο καιρό, βοηθάμε να ανακάμψουν και να αποκτήσουν και πάλι υγιή εμφάνιση και απαλότητα.

4. Απαραίτητη η ενυδάτωση
Πολύ ωραία! Αποφασίσαμε να αφήσουμε τα νύχια μας να ξεκουραστούν για ένα διάστημα από το εντατικό μανικιούρ. Πώς θα τα βοηθήσουμε, όμως, να ανακτήσουν γρηγορότερα τις δυνάμεις τους; Όπως αναφέραμε ήδη, συνήθως υποφέρουν από ξηρότητα. Εκτός από μια ενυδατική κρέμα που θα εφαρμόζουμε τόσο στα χέρια, όσο και στην επιφάνεια των νυχιών, ένα προϊόν που απομακρύνει τα πετσάκια θα κρατήσει τα επίπεδα υγρασίας σε ιδανικό σημείο, ειδικά εάν το χρησιμοποιούμε 2 με 3 φορές την ημέρα.

5. Μειώνουμε την πιθανότητα ασθενειών
Από το μούλιασμα των νυχιών μας, μέχρι και τη φροντίδα τους με τα ειδικά εργαλεία μανικιούρ, ακόμα και στο πιο glamorous ινστιτούτο υπάρχει πιθανότητα να μεταφερθούν ανεπιθύμητοι ιοί, βακτήρια και μύκητες. Λαμβάνοντας υπόψη και την κακή συνήθεια να βάζουμε τα νύχια στο στόμα, αντιλαμβανόμαστε γρήγορα πως μια περίοδος παύσης εξασφαλίζει και τη διατήρηση της συνολικής μας υγείας.

6. Αποταμιεύουμε χρήματα
Εάν αποφασίσουμε τελικά να σταματήσουμε τις τακτικές επισκέψεις μας για μανικιούρ, οπωσδήποτε κερδίζουμε χρήματα. Ακόμα και στο πιο φθηνό ινστιτούτο, χρεωνόμαστε περίπου με 10 ευρώ την εβδομάδα. Μέχρι το τέλος του έτους λοιπόν, θα έχουμε εξοικονομήσει γύρω στα 500 ευρώ! Ένα πολύ καλό ποσόν για να χρηματοδοτήσουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό, να αποκτήσουμε την τσάντα που ονειρευόμαστε ή ό,τι άλλο επιθυμούμε.

7. Μαθαίνουμε να αγαπάμε τη φυσική λάμψη των νυχιών μας
Μόλις μετά από ένα μήνα χωρίς μανικιούρ, τα νύχια μας θα έχουν αποκτήσει και πάλι, λεία όψη και φωτεινότερη εμφάνιση. Η φυσική τους λάμψη θα μας κάνει να τα λατρέψουμε! 

womanidol.com 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading