Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οι χώρες που κανείς δεν μπορεί να απειλήσει, κανείς δεν μπορεί να εισβάλει

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ποιες είναι οι χώρες που κανένας στρατός δεν θα μπορούσε να απειλήσει με εισβολή, τόσο χάρη στην δύναμή τους όσο χάρη στην γεωγραφική τους θέση (Pics)
Υπάρχουν τρεις χώρες που δεν κινδυνεύουν από καμία απειλή, ούτε από κάποια πιθανή εισβολή. Αυτό γιατί διαθέτουν έναν πολύ καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατό, ενώ διαθέτουν και μια γεωγραφική θέση που τις οχυρώνει.
AdTech Ad
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα Quora, που προχώρησε στη συγκεκριμένη καταγραφή, οι χώρες είναι η Ελβετία, η Νέα Ζηλανδία και η Ρωσία.
Αναλυτικά, η Ελβετία θεωρείται απροσπέλαστη, καθώς διαθέτει ένα πολύ δύσβατο έδαφος, μια και οι οροσειρές που την περιβάλλουν την προστατεύουν από κάθε εξωτερική απειλή.

Επειδή, η κυβέρνηση της χώρας γνωρίζει καλά ποιο είναι το κρυμμένο μυστικό στην άμυνά της, φροντίζει να το αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο και από τον 19ο αιώνα έχει υιοθετήσει το σχέδιο "Εθνικό Οχυρό".
Το, συγκεκριμένο, σχέδιο περιλαμβάνει την οχύρωση των Άλπεων με τη δημιουργία υποδομών, όπως γέφυρες, τούνελ και δρόμους, που μπορούν να καταστραφούν ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση μιας εισβολής, διακόπτοντας την πορεία των εχθρών.
Μπορεί η χώρα να διαθέτει μόλις 15.000 μάχιμους στρατιώτες, αριθμός που μοιάζει ασήμαντος, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε περίπτωση εισβολής.

  Η δεύτερη καλύτερα οχυρωμένη χώρα είναι η Νέα Ζηλανδία. Η χώρα είναι εκ των τις πιο δύσκολα προσβάσιμων για τις εχθρικές στρατιωτικές δυνάμεις. Το νησί, που μοιάζει απομονωμένο, διαθέτει μεγάλα λιμάνια, ωστόσο είναι καλά οχυρωμένο από την ίδια τη φύση.
Η Νέα Ζηλανδία περιβάλλεται από Ωκεανό, γεγονός που αποθαρρύνει τους επίδοξους εισβολείς, μιας και μια τέτοια επιχείρηση θα ήταν πολυδάπανη και οι πιθανότητες αποτυχία πολύ υψηλές.
Η τρίτη - απροσπέλαστη χώρα δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τη Ρωσία, η ιστορία της οποίας έχει δείξει πως μια εισβολή έχει μεγαλύτερες πιθανότητες αποτυχίας παρά επιτυχίας. Τόσο ο Ναπολέοντας, όσο και ο Χίτλερ δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τη Ρωσία, παρά τη δύναμη που είχαν.

  Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της χώρας είναι η μορφολογία του εδάφους, το ψυχρό κλίμα και, φυσικά, η στρατιωτική δύναμη.
Παράλληλα, η χώρα διαθέτει μια αχανή έκταση, με αποτέλεσμα κανένας στρατός, όσο μεγάλος και αν είναι να μην μπορεί να καταλάβει και να ελέγξει όλο το έδαφος της.
Στον αντίποδα, οι χώρες στις οποίες η εισβολή θεωρείται παιχνιδάκι είναι η Λιβερία, της οποίας η οικονομική και στρατιωτική δύναμη δεν της επιτρέπουν να οχυρωθεί και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον εχθρό.
Ακολουθεί η Ζιμπάμπουε, η οποία για τους ίδιους λόγους δεν θα μπορούσε να αντιταχθεί σε μια εισβολή.

  Η τρίτη πιο εύκολη χώρα για να εισβάλει κανείς είναι το Αφγανιστάν, το οποίο αφενός δεν διαθέτει ισχυρή στρατιωτική και οικονομική δύναμη και αφετέρου έχει εμπλακεί για σειρά δεκαετιών σε πόλεμο, χωρίς να καταφέρει ποτέ να ορθοποδήσει και να ελέγξει της πηγές πλούτου.
(Πηγή: Unilad)
news247.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading