Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Πανεύκολα κόλπα καθαριότητας για το σπίτι σου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Mετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο, πας σπίτι σου να χαλαρώσεις και αντικρίζεις ένα χάος. Ειδικά στην κουζίνα. Είναι λες και έπεσε βόμβα. Άσε που μυρίζει απαίσια. Δεν πάει άλλο η κατάσταση, πρέπει να καθαρίσεις όσο κι αν θέλεις να ξαπλώσεις στον καναπέ και να κοιμηθείς για τις επόμενες 4 ώρες.
Ξέρω πως νιώθεις, σιχαίνεσαι τις δουλείες του σπιτιού. Θέλεις με ένα χτύπημα των χεριών σου, να είναι όλα στη θέση τους, καθαρά και πάνω απ' όλα τακτοποιημένα. Ξύπνησες από το όνειρο και τώρα επέστρεψες στην πραγματικότητα, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Το μόνο που θα διευκολύνει την κατάσταση είναι κάποια κόλπα που θα σε βοηθήσουν να γλιτώσεις χρόνο και κόπο. Πρέπει να τα δοκιμάσεις είναι τόσο αποτελεσματικά και τόσο γρήγορα.

1. Κάνε τον νεροχύτη σου να λάμψει με λεμόνι 

Ο νεροχύτης είναι για άλλη μια φορά γεμάτος πιάτα και το χειρότερο είναι πως ξεκίνησε να μυρίζει. Παίρνεις την μεγάλη απόφαση να πλύνεις τα πιάτα. Όμως ο νεροχύτης με τέτοια βρώμα, ακόμη και να καθαρίσεις τα πιάτα, δεν θα είναι (ούτε θα μοιάζει) τόσο καθαρός. Ένα λεμόνι και λίγο χοντρό αλάτι θα βοηθήσει την κατάσταση. Κόψε το στην μέση, ρίξε λίγο αλάτι και ξεκίνα να τρίβεις.

2. Εξαφάνισε την άσχημη μυρωδιά του νεροχύτη με πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Μπορεί να έπλυνες τα πιάτα αλλά τα μικρόβια και η άσχημη μυρωδιά έχουν μείνει εκεί. Σου έχουμε βρει την ιδανική λύση για να τα εξαφανίσεις. Θα σου ακουστεί λίγο παράξενη αλλά να ξέρεις πως είναι η πιο αποτελεσματική. Θα χρειαστείς φλούδες πορτοκαλιού, λίγο δεντρολίβανο, ξύδι και μια παγοθήκη. Τοποθέτησε τα τρία υλικά στις παγοθήκες, κάνοντας τα κύβους και βάλε τα στην κατάψυξη. Μετά η διαδικασία είναι απλή. Όταν θα σου μυρίζει άσχημα, θα τα βάζεις μέσα στον νεροχύτη, θα αφήνεις το νερό να τρέξει και η μυρωδιά θα γίνεται ευχάριστη μέσα σε λίγα λεπτά.

3. Καθάρισε τους λεκέδες από το χαλί σου με ξύδι

Αν έχεις κατοικίδιο ή παιδιά φαντάζομαι πως το χαλί σου δεν είναι πολύ καθαρό. Δεν χρειάζεται να τρέχεις στο καθαριστήριο γιατί υπάρχει μια σπιτική συνταγή που θα κάνει το βρώμικο χαλί σου αγνώριστο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ξύδι και λίγο νερό. Ανάμειξε τα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψέκασε τον λεκέ και σκέπασε το με ένα υγρό πανί. Μετά σιδέρωσε το για 30 δευτερόλεπτα(ανάλογα με το πόσο μεγάλος είναι ο λεκές). Αν δεν καθαρίσει με την μία, απλώς επαναλαμβάνεις την διαδικασία.

4. Καθάρισε το γυαλί του φούρνου με κρεμάστρα ρούχων

Αν σου αρέσει να μαγειρεύεις τότε ο φούρνος σου και ειδικά το γυαλί του, θα θέλει κάθε εβδομάδα ένα καλό καθάρισμα. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις μια κρεμάστρα ρούχων, να την ισιώσεις σε ευθεία γραμμή, να δέσεις πάνω ένα πανί με καθαριστικό τζαμιών φούρνου και να ξεκινήσεις να τρίβεις. Τόσο απλά.

5. Γέμισες σκόνη; Ένα ζευγάρι κάλτσες θα σε σώσει

Σίγουρα θα έχεις κάλτσες σκισμένες ή την μια να αγνοείται. Ήρθε η στιγμή να τις αξιοποιείς σωστά. Χρησιμοποίησε τις για να καθαρίσεις την σκόνη στα έπιπλα ή τις τρίχες στο πάτωμα.

6. Καθάρισε το ψυγείο σου σε τρία λεπτά

Κάθε φορά το βλέπεις και το ξαναβλέπεις και απλά κλείνεις την πόρτα. Δεν είναι λύση αυτό το πράγμα. Δεν θες η μυρωδιά να γίνει ανυπόφορη γι' αυτό πάρε μια σακούλα σκουπιδιών και ξεκίνα να ρίχνεις μέσα ότι δεν χρειάζεσαι πια. Όχι να πετάξεις την κατσαρόλα με το ριζότο, αυτή να την βάλεις δίπλα στον πάγκο.
Όταν τελειώσεις με αυτή την βαρετή διαδικασία, πάρε την κατσαρόλα με το ριζότο και ότι άλλο χρειάζεται καθάρισμα και πλύσιμο, πέταξε το χαλασμένο φαγητό.
Τώρα πάμε στο τρίτο λεπτό και ξεκίνα να το τακτοποιείς. Σκούπισε τυχόν ψίχουλα και βάλε τα τρόφιμα σε μια σειρά.

7. Είναι καιρός να καθαρίσεις τον φούρνο μικροκυμάτων, με ξύδι

Μπορεί να το χρησιμοποιείς για λίγα λεπτά αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μένει καθαρός. Φυσικά και μαζεύει βρομιές και άσχημες μυρωδιές. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι βάλεις σε ένα μπολ, μισό φλιτζάνι νερό και μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι. Στη συνέχεια να το τοποθετήσεις στον φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά. Ο ατμός που βγάζει το μείγμα ''μαλακώνει'' τους λεκέδες και έτσι είναι πιο εύκολο να τους καθαρίσεις. Μετά σκουπίζεις το εσωτερικού του φούρνου(αφού έχεις αφαιρέσει το μπολ). Παίρνεις ένα σφουγγάρι και βάζεις πάνω λίγη μαγειρική σόδα. Όταν αφαιρέσεις τους λεκέδες, απλά σκουπίζεις με ένα χαρτί. Και έτοιμο.

8. Καθάρισε το τηγάνι με αλάτι

Είσαι έτοιμη να πεις ''αντίο'' στο αγαπημένο σου τηγάνι, μια για πάντα και να αγοράσεις καινούργιο. Όχι, είναι κρίμα να ξοδέψεις χρήματα από τη στιγμή που μπορείς να το κάνεις να μοιάζει σαν καινούργιο. Δεν χρειάζεται να κάνεις πολλά. Βάλε λίγο αλάτι στην βάση του τηγανιού, πάρε ένα σφουγγάρι και ξεκίνα να τρίβεις. Τόσο απλά.
ladylike.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading