Τα αντικολλητικά τηγάνια κάνουν όλων τη ζωή πιο εύκολη, απαιτούν λιγότερο (ή και καθόλου) λάδι ή βούτυρο στο μαγείρεμα και είναι πιο εύκολα να καθαριστούν. Μήπως, όμως, κάνουμε λάθη στη χρήση τους;
Μην χρησιμοποιείτε πολύ υψηλές θερμοκρασίες
Η επένδυσή τους είναι για χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό και είναι ιδανικά για αβγό, αλλά όχι και τόσο για μπριζόλες. Το φαγητό σας δεν θα πάρει χρώμα, όπως με το κανονικό τηγάνι και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο για τη μπριζόλα του. Δυστυχώς, το αντικολλητικό τηγάνι δεν είναι για τα πάντα.
Να είστε πολύ προσεκτικοί με την επιφάνειά του
Τόσο όταν μαγειρεύετε, όσο και όταν το καθαρίζετε, θέλει προσοχή. Χρησιμοποιήστε σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη αντί για μεταλλική, για να αποφύγετε τις γρατζουνιές και όταν το πλένετε, χρησιμοποιήστε μαλακό σφουγγάρι ή πετσέτα για τα πιάτα. Αν έχει γρατζουνιές, σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να πάρετε καινούργιο, ενώ ένας τρόπος να το προφυλάξετε είναι να το αποθηκεύετε ανάμεσα σε χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να μην ακουμπά σε άλλα σκεύη και φθείρεται.
clickatlife.gr
Το είδαμε: εδώ