Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Video: οι Simpsons γίνονται Έλληνες και χορεύουν συρτάκι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

The Simpsons go Greek! Όπα!
Είναι η μακροβιότερη αμερικάνικη κωμική σειρά, το μακροβιότερο αμερικάνικο πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων, και γενικά, η μακροβιότερη παρουσία στο prime-time της αμερικάνικης τηλεόρασης. Και στο 584ο επεισόδιο στην ιστορία της, το δέκατο της 27ης σεζόν της, το γύρισε στα ελληνικά και χόρεψε συρτάκι.
Πρόκειται για τη σειρά The Simpsons, η οποία έκανε πρεμιέρα στις 17 Δεκεμβρίου 1989 και από τότε έχει κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων, συνεχίζοντας να γράφει ιστορία και να σκορπίζει απλόχερα γέλιο με κάθε επεισόδιο. Ο Homer και η οικογένειά του είναι ίσως η πιο αναγνωρίσιμη παρέα στην ιστορία της τηλεόρασης, αλλά ούτε αυτή μπόρεσε να ξεφύγει από τον κανόνα:
“Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις κι έναν Έλληνα”.
Έτσι, στο επεισόδιο υπ' αριθμό 584, το οποίο προβλήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, ανακαλύψαμε ότι ο Homer, εκτός από ελληνικό όνομα (Όμηρος) έχει και ελληνική προϊστορία. Συγκεκριμένα, όταν χάνει τη δουλειά του στο πυρηνικό εργοστάσιο όπου δουλεύει, αποφασίζει να γυρίσει στη δουλειά που έκανε στα 14 του. Ποια ήταν αυτή; Λάντζα σε ελληνικό εστιατόριο!
Και τη λατρεύει τόσο, ώστε να ξεσπά σε ένα ξέφρενο συρτάκι α λα Simpsons, εκτελεσμένο από τη Swingtop Strings Orchestra, παρέα με το σχεδιασμένο με χιούμορ αφεντικό και τους συναδέλφους του. Κι ας πληρώνεται, όπως μαθαίνουμε, σε... δραχμές. Όπα!
 Για την ιστορία, μέχρι το τέλος του επεισοδίου, το οποίο τιτλοφορείται “The Girl Code”, ο Homer βρίσκει τον τρόπο να επιστρέψει στην κανονική του δουλειά, αλλά ακόμα και τότε δεν ξεχνά τον χορό που έμαθε. Γιατί είναι αλλιώς να βάζεις λίγο ελληνικό χρώμα στη ζωή σου...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι το στιγμιότυπο με το συρτάκι μοιράστηκε στο Facebook η σελίδα απόδημων Ελλήνων, Growing Up Greek Style. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η ανάρτηση έχει περισσότερες από 13 χιλιάδες αλληλεπιδράσεις.
pathfinder.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading