Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Περίεργα παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας με τη Συνθήκη Σένγκεν - Τι αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΕ!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ένα εσωτερικό έγγραφο από την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ημερομηνία 1η Δεκεμβρίου 2015, αποκαλύπτει τις «κρυφές ανησυχίες» κρατών μελών της ΕΕ για τα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης!

Το επίμαχο έγγραφο που έχει τίτλο: «Η ακεραιότητα της Συνθήκης Σένγκεν» έχει αποστολέα την Προεδρία και αποδέκτη την Επιτροπή Μόνιμων Αντιπροσώπων της ΕΕ και το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών το οποίο πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες (03/12/2015 έως 04/12/2015).

Τι αναφέρει;

Τις επιφυλάξεις αρκετών μελών της ΕΕ για την ορθή λειτουργία της Σένγκεν με δεδομένη την πίεση από τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές καθώς και τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για την διασφάλιση της Σένγκεν. Σε αυτό γίνεται ειδική μνεία στα κράτη μέλη που αδυνατούν να διαφυλάξουν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Ελλάδα!

Η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ ζητεί από τους αποδέκτες του εγγράφου να «εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής παράτασης σύμφωνα με το άρθρο 26 του κώδικα συνόρων Σένγκεν» και καλεί τα κράτη-μέλη «να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων».

«Πολλά κράτη μέλη έχουν επαναφέρει προσωρινά τον έλεγχο στα εσωτερικά σύνορα, σύμφωνα με τα άρθρα 23-25 του Κώδικα Συνόρων του Σένγκεν. Βάσει αυτών, ένα κράτος μέλος δεν μπορεί να εφαρμόσει τέτοιους ελέγχους για χρονικό διάστημα που υπερβαίνει συνολικά τους έξι μήνες. Η παράταση αυτής της κατάστασης θα απαιτούσε την έγκριση από το Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 26 του κώδικα συνόρων του Σένγκεν. Η σύσταση αυτή μπορεί να εκδοθεί σε εξαιρετικές περιστάσεις για να αντιμετωπίσει μια κατάσταση όπου εντοπίζονται συνεχείς σοβαρές ελλείψεις σχετικά με τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων και τα μέτρα που αναφέρονται στο άρθρο 19α του Κώδικα συνόρων της Σένγκεν δεν είναι επαρκή. Όταν σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνολική λειτουργία του χώρου τίθεται σε κίνδυνο, και στο βαθμό που οι έκτακτες περιστάσεις συνιστούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια στον χώρο χωρίς εσωτερικά σύνορα ή μέσα σε μέρη αυτών, η προθεσμία για την επαναφορά των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα μπορεί να παραταθεί μέχρι μια συνολική περίοδο δύο ετών», αναφέρεται στο έγγραφο.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ
Η κυβέρνηση της Ισπανίας ενέκρινε πρόσφατα μια νέα εθνική νομοθεσία για την ιδιοκατανάλωση ενέργειας που φορολογεί δυσανάλογα τις ηλιακές εγκαταστάσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των ιδιοκαταναλωτών θα φορολογούνται για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγουν οι ίδιοι και καταναλώνουν στο χώρο τους, μέσω των δικών τους φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Το κύριο πρόβλημα με τον νέο νόμο, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ηλιακής ενέργειας, είναι ότι φορολογεί τις φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις ακόμη και για την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται για ιδία χρήση και δε συνδέεται στο δίκτυο.
Ο νέος νόμος απαιτεί οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων να πληρώνουν τα ίδια τέλη δικτύου που πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, και επιπροσθέτως το λεγόμενο «φόρο ήλιου», για εγκαταστάσεις μεγαλύτερες από 10 κιλοβάτ.
Οι εγκαταστάσεις μικρότερες των 10 κιλοβάτ, καθώς και όλες οι εγκαταστάσεις στις Κανάριους Νήσους και τα ισπανικά εδάφη στην Αφρική, Θέουτα και Μελίγια, θα εξαιρούνται από την επιβολή του νέου φόρου.
Επιπλέον, οι Βαλεαρίδες Νήσοι Μαγιόρκα και Μινόρκα, θα πληρώνουν μειωμένη τιμή. Οι εγκαταστάσεις εκτός δικτύου φυσικά δε θα πληρώνουν φόρο δικτύου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ιδιαίτερα υψηλότερο στα νησιά.
- See more at: http://www.pygmi.gr/%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1/%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b5%ce%af%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ae%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1/#sthash.QiiwUggC.dpuf


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading