Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

"Μια ανάσα από τον χειμώνα" -Η τάση του καιρού μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Ο πρώτος μήνας του φετινού "ημερολογιακά" χειμώνα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια ,πολύ καλές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή(ελαφρώς ανεβασμένες στην αρχή του μήνα). Τις τελευταίες μέρες πλέον το κρύο είναι τσουχτερό τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε αρκετές ηπειρωτικές περιοχές με το θερμόμετρο να πέφτει ακόμα και 3-5οC κάτω από το 0. 
 
Αυτή η εβδομάδα δείχνει να έχει ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα μέχρι και την Τετάρτη ωστόσο από την Πέμπτη θα κάνουν την εμφάνιση τους και κάποιες νεφώσεις που θα πυκνώσουν και ενδέχεται να αφήσουν κυρίως την Παρασκευή κάποια ασθενή φαινόμενα κατά κανόνα σε συνδυασμό με τους βοριάδες που θα μας ακολουθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
 
Δείτε στον χάρτη από που μας έρχεται το κρύο:
 
Μια μικροδιαταραχή από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή θα κάνει πιο μουντό-χειμωνιάτικο το σκηνικό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας την Πέμπτη καταρχάς με κάποια συννεφιά η οποία θα είναι πυκνή κυρίως στην Χαλκιδική,ανατολική Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Ελλάδα-Εύβοια-βορειοανατολική Πελοπόννησο -Κυκλάδες-Κρήτη.
 
Σε αυτές τις περιοχές ενδεχομένως να εκδηλωθούν ψιχάλες ή ψιλόβροχο ενώ στα ορεινά θα έχουμε κάποιες ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις(κυρίως στα ορεινά της Μαγνησίας-Εύβοιας-Φθιώτιδας-Φωκίδας-Βοιωτίας-Αττικής-Κορινθίας-Κρήτης) .Υπαρκτή πιθανότητα την Παρασκευή για λίγες βροχές και στην νότια νοτιοδυτική-νοτιοανατολική Πελοπόννησο.
 
Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια- βορειοδυτική Ελλάδα θα έχουμε ηλιοφάνεια με παγετό και πολύ κρύο.
Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της "ψευτο-μεταβολής" του καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 6-8οC με βάση τα σημερινά επίπεδα αλλά και η ενίσχυση των βορείων ανέμων στα πελάγη που θα φτάσουν την Πέμπτη-Παρασκευή τα 6-7 μποφόρ.
 
Το Σαββατοκύριακο που έρχεται ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια,παγετό νωρίς το πρωί και το τσουχτερό κρύο να παραμένει τις πρωινές και βραδινές ώρες.Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας το μεσημέρι-εξασθένιση των βοριάδων. 
 
Από την νέα εβδομάδα φαίνεται το κρύο να διατηρείται με πιθανότητα να έχουμε νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τον χειμώνα να κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του.Προς το παρόν δεν υπάρχει ξεκάθαρη τάση του καιρού για τα Χριστούγεννα,οπότε σε νεότερο άρθρο θα δούμε τι αναμένεται...


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading