Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Ο «Zara», ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

O άνθρωπος των Zara έγινε ο πλουσιότερος στον κόσμο. Πρόκειται για τον Ισπανό μεγιστάνα των ειδών ένδυσης, Arnancio Ortega, ο οποίος φαίνεται να πήρε για πρώτη φορά τα ηνία του πλούτου από τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.
Είστε λάτρεις των Zara; Έχετε ψωνίσει τόνους ρούχα από τη γνωστή εταίρία; Βάλατε ένα λιθαράκι στο να γίνει ο Κολοσσός του πλούτου!
Σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας καταστημάτων Zara μόλις κέρδισε τον Bill Gates για να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη με περιουσία 79,8 δισ. δολαρίων.
Γεννημένος το 1936 στη διάρκεια του ισπανικού Εμφύλιου, ο πατέρας του Ortega κέρδιζε 300 πεσέτες το μήνα -ένας πενιχρός μισθός. Ο βιογράφος του Ortega περιγράφει τις μνήμες του από την εφηβεία στη διάρκεια της οποίας η οικογένειά του δεν είχε πάντα αρκετά χρήματα για φαγητό. Εγκατέλειψε το σχολείο προτού κλείσει τα 15, ξεκινώντας την άνοδο ως το παιδί για την αλληλογραφία. Πριν τα 40 του αποφάσισε να ξεκινήσει τα Zara, αναπτύσσοντας την επιχείρηση αρχικά στην Ισπανία, έπειτα στις γειτονικές Πορτογαλία και Γαλλία και μετά στο Λονδίνο. Σήμερα βρίσκεται σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Ortega αυξήθηκε κατά επιπλέον 5,3% (4 δισ. δολάρια) το τελευταίο 24ωρο. Αυτό αποδίδεται εν μέρει στην άνοδο της μετοχής της Inditex, της μητρικής εταιρεία των Zara.
ipop.gr 


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading