Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Έδωσαν δωρεάν βραβευμένη εφαρμογή στο κράτος και την απέρριψε!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Η κυβέρνηση απέρριψε προσφορά για δωρεάν υπηρεσία τουρισμού. Ποιο το σκεπτικό της απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού για την μη αποδοχή του application Acropolis Rock που έχει βραβευθεί και από τη Microsoft, μεταξύ άλλων. Τι λέει στο NEWS 247 ο δημιουργός
"Δωρεάν εφαρμογή πολιτισμού; Όχι ευχαριστούμε...". Σε αυτή τη χώρα τελικά, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να επιβεβαιώνουμε όσα έχουν γίνει κλισέ.
Στο νέο επεισόδιο ελληνικής τρέλας που εξετάζουμε σήμερα, έχουμε τα εξής δεδομένα: Εταιρεία παραγωγής λογισμικού, νέων ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν στην Ελλάδα εν μέσω κρίσης, προσφέρει υπηρεσία στο κράτος εντελώς δωρεάν εν είδει χορηγίας.
Παρέχει και δωρεάν συντήρηση, δεν θέλει ανταπόδοση καμιά, ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να φαίνεται το λογότυπο. Το Υπουργείο Πολιτισμού απαντά αρνητικά, απορρίπτει την προσφορά και αναφέρει πως θέλει μόνο του να φτιάξει "ηλεκτρονικές εφαρμογές ξενάγησης".
ADVERTISEMENT
Ας κάνουμε όμως πρώτα τις συστάσεις, για να προχωρήσουμε μετά στο "ζουμί" της ιστορίας.
Ο Βαγγέλης Πτερνέας και ο Γιώργος Καρακατσιώτης είναι νέοι προγραμματιστές, από τους καλύτερους που διαθέτει αυτή τη στιγμή η χώρα και ιδρυτές της εταιρείας παραγωγής λογισμικού LightBuzz.
Πριν λίγο καιρό, δημιούργησαν το βραβευμένο Acropolis Rock, έναν πρωτοποριακό ηλεκτρονικό ξεναγό της Ακρόπολης. Έναν ηλεκτρονικό ξεναγό που αποφάσισαν να παρέχουν δωρεάν προς χρήση στο κράτος.
Μετά από γραφειοκρατικές περιπέτειες και αναμονή πέντε μηνών, το Υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε να απορρίψει τη χορηγία. Έκπληξη; Έχουμε και την επίσημη αιτιολόγηση.
Ποιο ήταν λοιπόν το σκεπτικό;
"Σας ενημερώνουμε ότι στον σχεδιασμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων συγκαταλέγεται και η δημιουργία ηλεκτρονικών εφαρμογών ξενάγησης (application), η οποία προγραμματίζεται με τη συνεργασία των αρμοδίων Εφορειών Αρχαιοτήτων. Σας ευχαριστούμε για την προσφορά σας, που δεν έγινε αποδεκτή για τους παραπάνω λόγους".
Κοινώς, το κράτος επέλεξε να διαθέσει χρήματα για να εισάγει στις υπηρεσίες του προς όφελος του πολίτη και των επισκεπτών της χώρας, μια δική του εφαρμογή, ενώ όπως φαίνεται, μπορούσε να την έχει δωρεάν.
"Αρχικά τη δίναμε επί πληρωμή στο AppStore, ώστε να καλύπτουμε τα κόστη συντήρησής της. αυτή τη στιγμή, η εταιρία μου έχει έσοδα από δημιουργία projects για πελάτες, οπότε μπορούμε να αναλάβουμε το κόστος συντήρησης στο 100%. Γι' αυτό και τη διαθέτουμε, πλέον, free", αναφέρει ο Βαγγέλης Πτερνέας στο NEWS 247.
"Η εφαρμογή υπάρχει στο AppStore από το 2013. Είχε συμπεριληφθεί στις top-20 paid εφαρμογές. Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες, διατίθεται πλέον δωρεάν σε όλους", προσθέτει.

Περί διακρίσεων της εφαρμογής:

Πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη.
Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx.
Πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards.

  Για να είμαστε ακριβείς, η εν λόγω εφαρμογή συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).
διαβάστε την συνέχεια εδώ:news247.gr


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading