Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η εκμετάλλευση του σκόρδου με 6 τρόπους

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Το σκόρδο δεν είναι μόνο ένα superfood, αλλά είναι ένα πολυτάλαντο προϊόν που μπορεί να μας προσφέρει μια σειρά από παράξενες και θαυμάσιες χρήσεις. Από τη θεραπεία ενός κοινού κρυολογήματος και την καταπολέμηση της ακμής έως την επισκευή γυαλιού. Εάν επιθυμείτε να ενημερωθείτε σχετικά, διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια του άρθρου.
Υγεία & Ομορφιά
1. Προστατεύει την υγεία. Το σκόρδο διαθέτει ιδιότητες που πιστεύεται ότι βοηθούν την καρδιά και το συκώτι σας, ενισχύουν τον μεταβολισμό σας, προλαμβάνουν τον καρκίνο και καταπολεμούν βακτήρια και ιούς. Άρα, το σκόρδο είναι ένα ζωτικής σημασίας συστατικό για μια υγιεινή διατροφή. Προσπαθήστε να τρώτε μία ή δύο σκελίδες κάθε ημέρα!
2. Θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα. Για χιλιάδες χρόνια, το σκόρδο έχει αποτελέσει ένα αποτελεσματικό σιρόπι για το κρυολόγημα και τον βήχα. Ψιλοκόβουμε μια σκελίδα σκόρδο και την αφήνουμε σε ζεστό νερό για περίπου 5 λεπτά. Επίσης, μπορείτε να δοκιμάσετε να τρώτε 3 ωμές  σκελίδες την ημέρα προκειμένου να μην αρρωσταίνετε.
3. Σας απαλλάσσει από την ακμή. Κόψτε μια σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίψτε την πάνω στην πληγείσα περιοχή. Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες που βρίσκονται στο σκόρδο θα καθαρίσουν την επιδερμίδα σας.
Άλλες χρήσεις
4. Επισκευή γυαλιού. Σκεφτείτε το σκόρδο σαν μια γρήγορη λύση για ένα κατεστραμμένο γυαλί. Τρίψτε τον κολλώδη χυμό μιας σκελίδας σκόρδου πάνω στις ρωγμές, σκουπίζοντας την περίσσεια υγρού. Το σκόρδο είναι μία φυσική κόλλα αποτρέποντας την περαιτέρω ζημία.
5. Απομακρύνει τον πάγο. Το σκόρδο κάνει θαύματα στην απόψυξη των δρόμων και πεζοδρομίων.
6. Diy καθαριστικό επιφανειών. Ψιλοκόψτε 3-4 σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε τες σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξίδι. Προσθέστε λίγες σταγόνες ελαίου λεμονιού και voila, έχετε ένα diy απολυμαντικό σπρέι!


Το είδαμε: εδώ

Share
Loading