Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Δημόσιες τουαλέτες για σκύλους στην ισπανική πόλη El Vendrell

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Η κατασκευή, που αποτελεί δωρεά του δημιουργού στην πόλη, λειτουργεί σχεδόν όπως η ανθρώπινη τουαλέτα




Ένα νέο τρόπο για την αντιμετώπιση του προβλήματος που σχετίζεται με τις ακαθαρσίες των σκύλων στους δρόμους, βρήκαν στην ισπανική πόλη El Vendrell, με την εγκατάσταση δημόσιων τουαλετών για κατοικίδια.



Η μεταλλική κατασκευή είναι δωρεά του δημιουργού της, Enric Girona, στην πόλη του El Vendrell προκειμένου να καταστήσει πιο γρήγορο κι εύκολο τον καθαρισμό των ακαθαρσιών των σκύλων. Παρ' όλα αυτά οι πολίτες της επαρχίας της Terragona στην Καταλονία λένε ότι δεν είναι λειτουργική.








Ένας ιδιοκτήτης σκύλου είπε: “Είναι άχρηστο. Με αυτά που ξοδεύτηκαν σ' αυτή την περιοχή θα μπορούσε να φτιαχτεί ένας φράχτης, ώστε να αφήνουν τα ζώα ελεύθερα μέσα [στα όρια του φράκτη]. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια, που αφοδεύουν, ουρούν και επιστρέφουν σπίτι. Χρειάζονται κοινωνικοποίηση”. Κάποιος άλλος δήλωσε: “ Το κύριο πρόβλημα για μας, για τους σκύλους είναι το υλικό, είναι μέταλλο. Πιστεύω ότι θα ήταν προτιμότερο το γρασίδι.”

Ωστόσο δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αρνητικοί απέναντι σ' αυτή την ιδέα. Ένας από αυτούς υποστήριξε την κατασκευή, λέγοντας: “Είμαι υπέρ της κατασκευής, αν ο δήμαρχος δεν χρησιμοποιήσει την κατασκευή ως πρόσχημα για την επιβολή μεγαλύτερων φόρων, τότε μια χαρά. Αλλά αν χρειαστεί να χρεώσουμε παραπάνω τους συνταξιούχους που έχουν αγανακτήσει με τους λογαριασμούς και τα τέλη, τότε αυτό δεν μου φαίνεται δίκαιο.”



Η τουαλέτα είναι σχεδιασμένη για να λειτουργεί περίπου όπως η ανθρώπινη. Οι ακαθαρσίες των σκύλων εναποτίθενται σε μία ανοξείδωτη λεκάνη, μέσω μιας τρύπας στο καπάκι και απομακρύνονται με πίδακες νερού, όταν τραβά κανείς τη λαβή, όπως ακριβώς το καζανάκι. Υπάρχει, επίσης μία βρύση, όπως επίσης και μια ειδική γρίλια ούρησης, που επιτρέπει στα ζώα να την εντοπίζουν μέσω της οσμής, χωρίς να βρωμίζουν την γύρω περιοχή.






Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που δεν καθαρίζουν τις ακαθαρσίες των χνουδωτών φίλων τους στο El Vendrell, μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα ύψους μέχρι και 750 ευρώ.






Green Coffee





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading