Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Μεξικό: Μητέρα έδεσε το γιο της στα κάγκελα του σπιτιού

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Σάλος με κακοποίηση παιδιού στο Μεξικό. Αξιωματικοί εισέβαλαν το σπίτι της οικογένειας μετά τη λήψη και κοινοποίηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο




Έρευνα έχει ξεκινήσει η αστυνομία της Xalapa στο Μεξικό, μετά την αποκάλυψη ότι ένα μικρό αγόρι ήταν δεμένο στα σιδερένια κάγκελα στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της οικογένειας μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών από γειτόνισσα στο διαδίκτυο.

Η γειτόνισσα, Mariza Guerrero, ηλικίας 55 ετών, η οποία τράβηξε τις φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι “ήταν μία πολύ ανατριχιαστική κατάσταση, επειδή ήταν φρικτό να βλέπεις ένα μικρό αγόρι δεμένο από τα χέρια και τα πόδια με μαντίλια στο παράθυρο του σπιτιού”. Σύμφωνα και με άλλους γείτονες, η μητέρα έδεσε το παιδί στα κάγκελα, ενώ ο πατέρας του απλώς παρακολουθούσε.



Η αστυνομία της Xalapa ερευνά κατά πόσο υπήρχε κάποιο τελετουργικό στοιχείο στο περιστατικό, καθώς η οικογένεια είναι γνωστή για τις αυστηρές χριστιανικές της πεποιθήσεις. “Οι αρχές ερευνούν αυτή τη φρικτή πράξη, με σκοπό να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Δεν πρέπει να επιτρέπονται τέτοια πράγματα στο σύγχρονο Μεξικό”, είπε ο επικεφαλής της Κοινωνικής Επικοινωνίας στη Veracruz, Alberto Silva Ramos, ο οποίος κοινοποίησε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Το αγόρι έχει μεταφερθεί από το σπίτι του, που βρίσκεται στην πόλη Xalapa, στη νοτιοανατολική επαρχία της Veracruz. Το περιστατικό, πάντως, δεν είναι μεμονωμένο, καθώς το Μάιο μία ηλικιωμένη γυναίκα έδεσε τον εγγονό της με κολλητική ταινία, ενώ ανέβασε και φωτογραφίες με το παιδί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ισχυριζόμενη ότι το αγόρι την “ενοχλούσε”. Η γυναίκα, Olga Lidia Zavala Arias, τελικά συνελήφθη.






Icecreamland





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading