Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Πάσχα 2014: Τα 5 κόλπα για ένα πιο υγιεινό (και διαιτητικό) πασχαλινό τραπέζι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF




Όλοι ξέρουμε πως μετά την νηστεία ακολουθεί ένα ατελείωτο τσιμπούσι που ξεκινά από το πασχαλινό τραπέζι το σπίτι μας και συνεχίζεται σε τραπέζια φίλων και συγγενών όλη την υπόλοιπη εβδομάδα του Πάσχα. Επειδή, λοιπόν, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, προσέχουν την υγεία τους πριν η χοληστερίνη φτάσει στο ταβάνι, υπάρχουν 5 μικρά, εύκολα κολπάκια για να μειώσετε τόσο τις θερμίδες όσο και τις βλαβερές επιπτώσεις του πασχαλινού τραπεζιού στο σώμα σας:

1. Αντικαταστήστε τα πλήρη γαλακτοκομικά προϊόντα με τα αντίστοιχα με 2% λιπαρά

2. Χρησιμοποιείστε άπαχα κρέατα, light λουκάνικα και κοτόπουλα χωρίς πέτσα

3. Αντικαταστήστε τα ασπράδια αβγών με τα μισά αβγά που ζητά η κάθε συνταγή (π.χ. αντί για 2 ασπράδια αβγών χρησιμοποιήστε 1 ολόκληρο αβγό)

4. Αντικαταστήστε το απλό ελαιόλαδο με φυτικό και στις περισσότερες συνταγές μπορείτε ακόμα και να χρησιμοποιείτε τη μισή ποσότητα από όσο αναγράφεται. Για όσα φαγητά ψήνονται (όπως κέικ, μπισκότα, κλπ) μπορείτε να αντικαταστήσετε το υπόλοιπο λάδι με χυμό από φρούτα, άπαχη κρέμα γάλακτος και φρούτα σε πουρέ.

5. Μειώστε το βούτυρο στο μισό στις περισσότερες συνταγές και αντικαταστήστε το υπόλοιπο με άπαχη κρέμα γάλακτος και άπαχο τυρί κρέμα στις συνταγές για το φούρνο.








Το είδαμε: εδώ

Share
Loading