Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

10 πράγματα που θα βρείτε δωρεάν στο ξενοδοχείο σας

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Έχετε σκεφτεί οτι τελικά γεμίζουμε τις βαλίτσες μας με πράγματα που μας περιμένουν να τα χρησιμοποιήσουμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μας και μάλιστα δωρεάν; Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τις αποσκευές σας ρίξτε μια ματιά και θα δείτε οτι άδικα πληρώνατε για υπέρβαρο τόσα χρόνια.
Φορτιστές

Χωρίς το κινητό σας δεν μπορείτε να μείνετε ούτε στιγμή! Εσείς και μερικά ακόμα εκατομμύρια ξεχασιάρηδες επισκέπτες. Οι φορτιστές κινητών τηλεφώνων είναι το αντικείμενο που συνήθως ξεχνούν οι επισκέπτες στο ξενοδοχείο τους ή ξεχνούν να πάρουν μαζί τους. Έτσι, πριν πανικοβληθείτε για την μπαταρία που τελειώνει, ρωτήστε στη ρεσεψιόν. Το πιο πιθανό είναι για δική σας τύχη, κάποιος πριν από εσάς να έχει ξεχάσει το φορτιστή του.

Ταξιδιωτικοί οδηγοί

Μην ανησυχείτε αν δεν προλάβατε να προμηθευτείτε τον οδηγό της πόλης που επισκέπτεστε, οι ταξιδιωτικοί οδηγοί είναι το πιο συνηθισμένο βιβλίο που διαθέτουν οι δανειστικές βιβλιοθήκες των ξενοδοχείων, ενώ για τη βόλτα σας στην πόλη, ένας χάρτης είναι το πιο συνηθισμένο δώρο του ξενοδοχείου.

Πιστολάκι μαλλιών

Είναι από τα πρώτα προϊόντα γυναικείας περιποίησης που κατέκτησαν την βιομηχανία του τουρισμού και είναι σχεδόν αυτονόητο οτι το ξενοδοχείο σας θα σας το παρέχει. Βέβαια, μερικα΄ξενοδοχεία έχουν ανεβάσει τον πύχη ακόμα πιο ψηλά προσφέροντας ακόμα και σίδερο για ίσιωμα ή μπούκλες.

Οδοντόκρεμα και στοματικό διάλυμα

Συνήθως δεν θα τα βρείτε στο σετ μπάνιου αλλά δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν, αρκεί να τα ζητήσετε. Μικροσκοπικά σωληνάρια οδοντόκρεμας και οδοντόβουτρσες μιας χρήσης είναι διαθέσιμα στα περισσότερα ξενοδοχεία.

Μετατροπείς ηλεκτρικού ρέυματος

Είναι τα αντικείμενα που ζητούν συχνότερα οι επισκέπτες στο εξωτερικό, καθώς δεν είναι δυνατό να γνωρίζει κανείς τι είδους πρίζες και τάση ρεύματος υπάρχει στον προορισμό του, όσο καλά διαβασμένος κι αν είναι. Μην ανησυχείτε λοιπόν, ακόμα κι αν δεν υπάρχει ο μετατροπέας στο δωμάτιό σας, η ρεσεψιον του ξενοδοχείου σας θα σας δώσει τον κατάλληλο.

Βελόνα και κλωστή

Το σετ ραπτικής είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που θα βρείτε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας και αρκεί για να ράψετε το ξηλωμένο κουμπί ή το στρίφωμα του παντελονιού σας.

Πετσέτες παραλίας

Αν το ξενοδοχείο που θα μείνετε έχει πισίνα ή κέντρο σπα είναι αυτονόητο οτι θα έχει και πετσέτες. Ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρουν πετσέτες ακόμα και αν απλά βρίσκονται κοντά σε παραλία, αλλά σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να ρωτήσετε προηγουμένως. Σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να βρείτε και εξοπλισμό όπως βατραχοπέδιλα και μάσκα με αναπνευστήρα.

Στρώμα γυμναστικής

Δεν χρειάζεται να αφήσετε τις καλές συνήθειές σας στο σπίτι οταν ταξιδεύετε. Το στρώμα γυμναστικής και χαλάκι για γιόγκα είναι πολύ συνηθισμένα πλέον στα ξενοδοχεία και τις περισσότερες φορές συνοδεύονται και με αντίστοιχο DVD ασκήσεων.

Παιχνίδια για τα παιδιά

Δεν είναι δυνατό να χωρέσετε στις αποσκευές σας λούτρινα αρκουδάκια, ταινίες κινουμένων σχεδίων, μπλοκ ζωγραφικής, μαρκαδόρους και πλαστελίνες. Τα ξενοδοχεία έχουν μεριμνήσει και για τις ανάγκες των μιρκών επισκεπτών τους για αυτό μη διστάσετε να ζητήσετε το κιτ παιδικής ψυχαγωγίας φτάνοντας αν δεν βρίσκετε ήδη στο δωμάτιο κατά την άφιξή σας.

Ηλεκτρικό σίδερο

Τα τσαλακωμένα ρούχα είναι ένα από τα προβλήματα του ταξιδιού αλλά δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει λύση. Πριν προβληματιστείτε για τη ζαρωμένη μπλούζα σας, ρίξτε μια ματιά στη ντουλάπα του δωματίου σας.




touristorama.gr





Το είδαμε: εδώ

Share
Loading