Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κανείς για να βρει την υγεία του; Κάποιες φορές μέχρι την άκρη του κόσμου. Εκεί λοιπόν πήγαμε κι εμείς προς αναζήτηση της καλύτερης συνταγής για να καταπολεμήσουμε το κρύωμα που κάνει συχνά την εμφάνισή του το χειμώνα και μπορεί να μας ταλαιπωρήσει για μέρες.
Σιρόπι από σαλιγκάρια, Γερμανία
Τα προϊόντα με βάση το εκχύλισμα σαλιγκαριού, συγκεκριμένα η ουσία σαν βλέννα που αφήνουν πίσω στο πέρασμά τους τα σαλιγκάρια, έχουν κατακτήσει την αγορά. Η προτίμηση του καταναλωτικού κοινού στα προϊόντα αυτά δείχνει την εμπιστοσύνη στα προϊόντα της φύσης. Το σιρόπι σαλιγκαριών ενδείκνυται σαν αποχρεμπτικό που ευτυχώς διανέμεται και σε εκδοχή με γεύση ανανά.
Βρασμένα γογγύλια, Ιράν
Η ρίζα αυτή είναι από τα πιο θρεπτικά λαχανικά, γεμάτη με βιταμίνη C και ασβέστιο και σύμφωνα με τη λαϊκή σοφία καθαρίζει το αίμα. Στο Ιράν, ένα πιάτο βραστά γογγύλια ή πουρές είναι το γιατρικό στην καταπολέμηση του κρυώματος.
Ουμεμπόσι, Ιαπωνία
Αυτό το αλμυρό δαμάσκηνο τουρσί έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ και πλούσιες αντιβακτηριακές ιδιότητες. Μπορείτε να το απολαύσετε βουτηγμένο μέσα σε πράσινο τσάι ή σκέτο και εκτός από θαυματουργό κατά του κρυώματος, οι Γιαπωνέζοι το εμπιστεύονται για να συνέρθουν την επόμενη μέρα από ένα μεθύσι.
Σούπα σαύρας, Κίνα
Μπορούν μερικά ψυχρόαιμα πλάσματα να ρίξουν τον πυρετό; Οι Κινέζοι πιστεύουν πως ένα πιάτο σούπας από αποξηραμένες σαύρες είναι ο,τι πρέπει για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα. Μια άλλη εκδοχή είναι το μαγείρεμα με κρασί από ρύζι, μια συνταγή που εκτός από το κρύωμα χρησιμοποιείται και σαν ελιξήριο έρωτα, και για αυτό το λόγο οι σαύρες συνήθως πωλούνται ανά δύο, για να προσφέρουν τόσο την θηλυκή όσο και την αρσενική ενέργεια.
Ομελέτα με σκόρδο, Μαρόκο
Δεν είναι λίγοι που υποκλίνονται στις θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου, η Μαροκινή κουζίνα όμως καταφέρνει να τις προσφέρει μαγειρεμένες με ένα μοναδικό τρόπο. Η ομελέτα με σκόρδο απαλύνει την έντονη μυρωδιά του και υπόσχεται γρήγορη δράση ενάντια στο κρυολόγημα.
Κουμκουάτ σιρόπι, Ταϊβάν
Το κουμκουάτ, ο μικρός συγγενής των εσπεριδοειδών είναι πλούσιο σε βιταμίνες και συνήθως καταναλώνεται βρασμένο σε γλυκό σιρόπι μέσα σε τσάι ή σκέτο. Οι μυημένοι στις ευεργετικές του ιδιότητες το προτιμούν σκέτο ή τουρσί.
touristorama.com
Το είδαμε: εδώ