Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

NASA: Ξαπλώστε για 70 μέρες και κερδίστε 5.000 δολάρια το μήνα

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF



Eάν είστε από εκείνους που θα τους άρεσε να περνούσαν μέρες ολόκληρες ξαπλωμένοι στον καναπέ παρακολουθώντας τηλεόραση, αυτή είναι η ευκαιρία σας.

Η NASA, στο πλαίσιο μελέτης της, προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία σε εθελοντές να ξαπλώσουν για 70 ημέρες σε ένα κρεβάτι ερευνώντας τις επιδράσεις της μικροβαρύτητας στο ανθρώπινο σώμα.

Οι εθελοντές θα πρέπει να ταξιδέψουν μέχρι το Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς η έρευνα πραγματοποιείται στο «Johnson Space Centre», ενώ η αμοιβή ανά μήνα θα ανέρχεται στα 5.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τη NASA, η μελέτη στοχεύει στο να εξετάσει την επίδραση της άσκησης στην απώλεια μυικού ιστού, ασβεστίων απο τα οστά και καρδιαγγειακής λειτουργίας.

Οι επιστήμονες της NASA εργάζονται προκειμένου να βρουν τρόπους να κρατήσουν υγιέστερους τους αστροναύτες και ασφαλέστερους, όταν περνούν αρκετό καιρό στο Διάστημα. Το ξάπλωμα σε κρεβάτι με το κεφάλι κάτω είναι ένας καλός τρόπος μίμησης ενός ανθρώπου που ταξιδεύει στο διάστημα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, επισημαίνει η διαστημική υπηρεσία.

Η μελέτη αυτή θα αποδείξει πώς το ανθρώπινο σώμα, με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω, για 70 μέρες για 24 ώρες την ημέρα, χωρίς να φεύγει από το κρεβάτι, εκτός από κάποιες περιορισμένεες ώρες για ειδικές εξετάσεις, μοιάζει με του αστροναύτη κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης.

Η παρακολούθηση αυτή θα βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν πώς το σώμα ενός αστροναύτη θα αλλάξει σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο μέλλον κατά τη διαστημική πτήση.

Αυτά που θα εξεταστούν στη μελέτη είναι επτά λειτουργικά τεστ και μία σειρά ψυχομετρικών τεστ πριν και μετά τη μελέτη των 70 ημερών. Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν:

- ποιες εργασίες της αποστολής μπορεί να επηρεαστούν από αλλαγές στη φυσιολογία κατά τη διάρκεια της διαστημικής πτήσης

- πως οι φυσιολογικές αλλαγές χαρτογραφεί την ικανότητα ενός ανθρώπου να κάνει μία συγκεκριμένη εργασία

- το σχεδιασμό αντιμέτρων για την αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση δυσαρμονιών σε αυτά τα φυσιολογικά συστήματα.

Τις πρώτες 13 ημέρες για τα μη ασκούμεα πρόσωπα ή τις πρώτες 21 ημέρες από τα ασκούμενα, θα είναι ελεύθεροι να κινούνται γύρω από το κρεβάτι και να κάνουν κανονικές δραστηριότητες. Στη συνέχεια οι εθελοντές θα περάσουν 70 ημέρες ξαπλωμένοι με το σώμα σε ελαφρά κλίση προς τα κάτω (κεφάλι κάτω, πόδια πάνω)













Το είδαμε: εδώ

Share
Loading