Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Καλαμάρια γεμιστά με σπανάκι

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF





Όταν το σπανάκι "ερωτεύτηκε" το καλαμάρι



Υλικά:


  • Καλαμάρια - 5 μεγάλα

  • Σπανάκι φρέσκο - 300 γρ

  • Κρεμμύδι - 1 ξερό μέτριο

  • Σκόρδο - 3 σκελίδες

  • Ρύζι - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

  • Ούζο - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

  • Άνιθος - 1/2 ματσάκι

  • Ντομάτες - 3 μέτριες ψιλοκομμένες

  • Κεφαλοτύρι τριμμένο - 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού

  • Ελαιόλαδο - 1 φλυτζάνι του τσαγιού

  • Αλάτι - 1 κουταλάκι του γλυκού

  • Πιπέρι - 1/2 κουταλάκι του γλυκού

  • Νερό - 1 φλυτζάνι του τσαγιού


Οδηγίες:



Καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Έχουμε αφαιρέσει τα πλοκάμια και το κεφάλι και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε και το ψιλοκόβουμε, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο και τον άνιθο.

Βάζουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα τσιγαρίζουμε, τα σβήνουμε με το ούζο.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.

Παίρνουμε τα καλαμάρια και τα γεμίζουμε με το υλικό από την κατσαρόλα.

Αφού τα γεμίσουμε τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδα στο σημείο που τα γεμίσαμε για να μην βγει το υλικό έξω.

Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.



chefoulis



Το είδαμε: εδώ

Share
Loading